Artiklar

Tjäna pengar på 10 minuter tack vare Tesla och den elektriska framtiden!

Tesla är världens ledande tillverkare av elbilar, och har ett antal unika funktioner och innovationer som låter dem ligga steget före konkurrensen. Till exempel kan deras bilar komma upp i 100 km/t på mindre än tre sekunder och få ut upp till 600 km från en enda laddning. Dessutom har de en futuristisk autopilot!

Nyare modeller från Tesla har prislappar som ligger på runt 7-800 000 kronor, men om det låter mycket kan det finnas det en lösning. I den här artikeln ska vi nämligen ta en titt på hur du med lite tur kan tjäna tillräckligt mycket pengar för att köpa en av Teslas ultramoderna bilar.

Framtidsvisionärerna

Tesla, Inc. (tidigare Tesla Motors) grundades år 2003 av fem personer – bland andra Elon Musk som själv investerade 7,5 miljoner dollar när bolaget startades. Men vad som är viktigt är inte bara det enorma beloppet Elon Musk investerade, utan även hans karisma, passion och vision. Det är de egenskaperna som gör honom till Teslas naturliga ledare, och tack vare honom så litar investerare på märket. Det var även Elon Musk som övertygade den amerikanska staten att låna ut 465 miljoner dollar till honom (ett lån som betalades tillbaka år 2013).

Även om märket grundades år 2003 så blev Tesla riktigt välkänt först år 2008, då de lanserade Tesla Roadster, den första elektriska bilen. Numera har de två lyxiga modeller på marknaden: Tesla Model S (en sedan) och Tesla Model X (SUV). Inom kort kommer de även att expandera kollektionen med nya Tesla Model 3, som är en billigare variant med många av Teslas välkända, smarta funktioner.

Tesla växer ständigt. Numera har de runt 18 000 anställda och tillverkar 2 000 bilar i veckan (mars 2017). Enligt Elon Musk kommer Tesla att sälja 500 000 bilar år 2020. Det kan låta lite väl ambitiöst för vissa analytiker, men det är i själva verket samma antal som förbeställningarna för den mer ekonomiska Model 3, som kommer att säljas från 35 000$ (ungefär hälften av priset för Model S eller Model X).

Teslas aktier

Tesla lanserades på NASDAQ år 2010, och aktierna steg snabbt i värde, mycket tack vare att Elon Musk ses som en säker investering av många. Till exempel köpte Daimler AG 10% av Teslas aktier och när aktierna lanserades tjänade bolaget sammanlagt 226,1 miljoner dollar. Självklart användes dock en stor andel av det beloppet för att betala av lånet Elon Musk lyckades få ut från den amerikanska staten.

Teslas bilar handlar till stor del om passion och om innovation, och de har design och funktioner som gör deras modeller åtråvärda för alla som brinner för bilar. Och trots att märken som BMW och Mercedes planerar att erbjuda lyxiga modeller med ännu bättre interiör och lägre priser än Tesla så är det inte något som oroar aktieägarna. Vad som gör att alla kunder älskar Teslas modeller är nämligen något mycket mer än så – det är känslan som gör att Teslas bilar står ut från mängden.

Dock har det inte alltid gått som planerat för Tesla, och efter deras otroligt framgångsrika lansering tog det bara ett par år innan aktierna sjönk med 20% år 2013 då tre stycken Model S började brinna. Det orsakade dåligt publicitet som skadade märket ännu mer än förväntat.

Handla med Teslas aktier på 5 minuter

Som sagt så handlar Teslas framgång mycket om känslor, och handeln styr självklart upp ännu fler, vilket kan ses på alla diagram med candlesticks som visar aktier från Tesla. Där kan man i princip alltid se hög flyktighet. Det betyder att de lämpar sig bra för handel med binära optioner. Kombinationen av hög flyktighet och binära optioner ger handlare flera möjligheter:

För det första kan man välja One Touch eller No Touch-optioner. Med dem kan man gå med vinst om priset når en viss nivå man angett, vilket betyder att volatilitet och binära optioner kan vara en bra kombination. Du kan läsa mer om One Touch och No Touch-optioner här.

Självklart kan du även handla med klassiska High-Low binära optioner, som låter dig spekulera om huruvida priset kommer att öka eller minska. För den som vill handla med den här typen av binära optioner rekommenderar vi att man börjar med en mer detaljerad analys av Tesla. Då är det viktigt att till exempel ta en titt på ekonomisk information och resultat som släppts av företaget, samt på uttalanden från Elon Musk, Teslas arkitekt och personen som många ser som märkets ledare.

Det är även viktigt att hålla ett öga på potentiella och tidigare problem (som till exempel de eldiga kollisionerna med autopiloten). Å andra sidan så reagerar Tesla vanligtvis på ett snabbt och bra sätt på den typen av problem, vilket kan stärka märket. Kom ihåg att när det kommer till Tesla så måste man tänka på varje minsta detalj, till skillnad från många andra märken (Mercedes hade även de ett antal olyckor relaterade till automatisk parkering och körning, utan att det märkbart påverkade priset på deras aktier).

Elon Musk har faktiskt själv sagt att priset på Teslas aktier var överskattat. Det verkar dock inte vara ett problem för investerare, eftersom priset fortsätter att öka. Om du vill handla med Tesla måste du dock alltid vara medveten om detta, och om risken som överskattade aktiepriser medför. Då är det en god idé att minska den risken genom en strategi med binära optioner.

Använd IQ Option för att handla med Tesla

Om du vill handla med Teslas aktier och tjäna pengar på ökande priser är det enklaste tillvägagångssättet att handla med binära optioner, till exempel med mäklaren IQ Option. Tack vare binära optioner och smarta funktioner hos mäklare som dem kan du tjäna pengar på minuter – eller under längre tidsperioder om du vill.

Om du tror att priset för Teslas aktier kommer att öka under de kommande minuterna bör du öppna en CALL-position. Om inte, välj PUT. Sedan behöver du bara vänta tills handeln är avslutad och samla din vinst (om du lyckats förutspå prisförändringen).

I ett nötskal

  • Tesla tillverkar lyxiga elbilar som kör upp till 600 km per laddning och som kan accelerera till 100 km i timmen på mindre än 3 sekunder.
  • År 2017 kommer Model 3 att läggas till i Teslas portfölj (som redan innehåller Model S och Model X).
  • År 2020 planerar Tesla att sälja 500 000 elbilar.
  • Teslas aktier är nära länkade till känslor och är mycket flyktiga.
  • På grund av den höga flyktigheten av Teslas aktier lämpar de sig väl för handel med binära optioner.
  • Investerare ignorerade varningen från Teslas VD Elon Musk att aktierna var värderade för högt, och priset på aktierna fortsätter att stiga.
  • Elon Musk är Teslas ansikte utåt och alla beslut han tar kan påverka bolagets aktier.