In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Del 1: Teknisk analys – Trendlinjer

Hejsan!

Här kommer en ny serie med artiklar om teknisk analys för handel med binära optioner. Det är löst kopplat till våra artiklar om MT4, så se till att läsa dem om du inte har gjort det redan – det kommer att hjälpa dig med den tekniska analysen.

I de här artiklarna kommer vi att förklara olika strategier som är lite mer komplicerade än att använda enkla indikatorer. 🙂

I den första delen kommer vi att titta på en av de mest grundläggande aspekterna – trendlinjer.

Vad är trender?

Exempel på en ökande trend

Exempel på en ökande trend (klicka för att förstora)

Det finns två typer av trender – positiva (ökande) och negative (minskande). En positiv trend innebär att priset för den föregående tidsperioden (40 ”ljus”, till exempel) ökar snabbt och att om priset minskar kommer det endast att sjunka något och öka snart igen. En negativ, minskande, trend är motsatsen – att priset snabbt sjunker.

Trender visar huruvida priset ökar eller minskar under en längre tid. Ibland kan priset även stå stilla – då har det ingen trend. Det kan betyda att priset ökat något, men även minskat. Då blir skillnaden plus minus noll. Verkar det logiskt? 🙂

Hur vi kan använda en trend till vår fördel och förutspå framtida förändringar är lite mer komplicerat. Vi kan göra ett av två val: om vi tror att trenden i fråga kommer att fortsätta, eller om priset kommer att hamna på en viss nivå och sedan ändra riktning.

Trendlinjer

Att dra trendlinjer ger oss en av de bästa indikatorerna. Det hjälper oss att förutspå hur trenden kommer att förändras när (om) priset når en viss nivå. Nu ska vi ta en titt på hur vi drar sådana linjer.

Att dra trendlinjer för positiva trender

Ett exempel på att dra trendlinjer

Ett exempel på att dra trendlinjer (klicka för att förstora)

 • Vi börjar med att se om trenden faktiskt ökar (enligt definitionen ovan).
 • I diagrammet hittar vi den senaste tidens lägsta värde (A).
 • Vi drar en linje mellan den och den senaste minskningen (B).
 • Vi förlänger linjen.

Vad används linjen för?

Vi kan se att varje gång priset nuddat vår linje har det sedan ökat igen. Med linjen kan vi förutspå att om priset återigen nuddar linjen kommer det då antagligen att stiga igen. Då är det dags för oss att lägga en CALL-handel hos vår mäklare.

Att dra trendlinjer för negativa trender

Att dra en linje för negativa trender följer samma principer, dock ritas den på motsatt sätt.

 • Ett exempel på att dra vinstlinjer

  Ett exempel på att dra vinstlinjer (klicka för att förstora)

  Vi börjar med att se om trenden faktiskt minskar (enligt definitionen ovan).

 • I diagrammet hittar vi den senaste tidens högsta värde.
 • Vi drar en linje mellan det och den senaste ökningen.
 • Vi förlänger linjen.

Vad används linjen för?

Vi kan se att varje gång priset nuddat linjen har det ändrat riktning och börjat minska igen. Genom att använda linjen kan vi se att om priset nuddar linjen är det troligt att det minskar. Då är det dags att skapa en PUT-position med vår mäklare.

Det var allt för idag. Vi hoppas att du lärt dig något nytt. Nästa gång ska vi prata om de inre och yttre trendlinjerna, som är lika viktiga som de vi tagit en titt på idag.

Om du gillade artikeln, eller om du har några frågor, hör gärna av dig genom att lämna en kommentar.

Författare

Step

Mer om… Step

Jag hade velat skapa ett eget företag och tjäna pengar på det sedan jag gick i mellanstadiet. När jag gick sista året på gymnasiet började jag tänka på näthandel på allvar. Nu har jag blivit framgångsrik som handlare med binära optioner på heltid, och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner