In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Del 7: Teknisk Analys – Stöd och motstånd

Idag ska vi ta en titt på något som är lika viktigt som, om inte ännu mer viktigt än, trendlinjer. Vi pratar om stöd och motstånd, och undrar varför vi inte börjat skriva om det tidigare!

Konceptet med stöd och motstånd är ett av de mest diskuterade begreppen inom teknisk analys. Idag ska vi sammanfatta vad varje nybörjare som vill handla med binära optioner bör veta. Och även för den som redan är bekant med konceptet kan det aldrig skada att få en påminnelse.

Grunderna

Teknisk Analys – Stöd och motstånd

Bild 1 – Exempel på stöd, klicka för att förstora bilden

Stöd uppstår där priset har ökat från den vanliga prislinjen på längre sikt. Där kan vi rita in en referens för stöd, som i exemplet i bild 1. Alltså, om priset på guld återigen når upp till cirka 1203,38 kan vi investera i en CALL-position med en utgångstid på 15 minuter.

Teknisk Analys – Stöd och motstånd

Bild 2 – Ett exempel på motstånd

Som du antagligen kan se formas motstånd på områden där priset sjunkit från samma prislinje under en längre tid – se bild 2. Om priset på guld då skulle nå området på runt 1628,59 igen bör vi investera i en PUT-option.

Det är praktiskt taget samma sak som en trendlinjer. Den enda egentliga skillnaden är att stöd och motstånd försöker att se var marknadspriserna stannar, medan trendlinjerna använder marknadens rörelser (för att identifiera en trend).

I praktiken talas det mest om området för stöd eller motstånd eftersom det (vanligtvis) inte är möjligt att bestämma värdet på stöd eller motstånd, utan snarare var det uppstår.

– Källa: en.wikipedia.org

Teknisk Analys – Stöd och motstånd

Bild 3 – Stöd markerat i grönt blir till motstånd.

Något mycket viktigt händer när stöd eller motstånd uppstår – det händer ofta att området som fungerat som stöd plötsligt blir motstånd, och vice versa. Det är enklare att se visuellt än att förklara – se bild 3.

Stöd och motstånd kan även visa oss när priset kommer att korsa en trendlinje och då det därför är en bra idé att investera enligt linjen. Det ska vi prata om mer i framtiden.

Författare

Step

Mer om… Step

Jag hade velat skapa ett eget företag och tjäna pengar på det sedan jag gick i mellanstadiet. När jag gick sista året på gymnasiet började jag tänka på näthandel på allvar. Nu har jag blivit framgångsrik som handlare med binära optioner på heltid, och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner