In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Del 2: Teknisk analys – Så använder du en ADX-indikator

Idag ska vi ta en titt på hur man använder en ADX-indikator – ett verktyg som du enkelt kan utnyttja för din handelsstrategi.

ADX-indikator

Förhandstitt av ADX-indikator

Average Directional Index är en oscillator som visar värden mellan 0 och 100. Dessa värden visar hur stark en ökande eller minskande trend är, eller om det inte finns någon trend. Värden runt 20 visar på en svag/avstannande trend, medan värden runt 50 visar på en stark trend. Värden över 70 är mycket ovanliga och visar på en mycket stark trend.

ADX-kurvan visar inte om trenden ökar eller minskar i sig själv, men det kan man använda DI-kurvor för. Dessutom bör vi vid det här laget veta hur man identifierar om priserna ökar eller minskar. Om ADX-kurvan växer betyder det att den aktuella trenden ökar och vice versa. +DI och –DI-kurvor kan även hjälpa oss med handeln. Det tar vi dock en titt på i en annan artikel.

Exempel på handel med hjälp av ADX

Den här versionen av indikatorn är lite äldre och har inga DI-kurvor, men den kan ändå hjälpa oss med handeln. I vårt fall kretsade ADX-kurvan runt ett värde på 20. Det betyder att det inte fanns en trend att tala om – priset ändrades inte. Plötsligt ökade priset och ADX-indikatorn ökade till värden över 50. Verkar det tydligt hur indikatorn fungerar än? J

ADX-indikatorn har ett problem. Den visar inte exakt när det är läge att öppna eller stänga en handel. Vad den dock berättar är huruvida det är en bra idé att handla med eller mot trenden.

Hur handlar man med ADX?

Det finns två sätt att handla med hjälp av ADX: mot eller med trenden. Dock är det ett stort ämne – så det kan du se fram mot att läsa om i en annan artikel.

Författare

Step

Mer om… Step

Jag hade velat skapa ett eget företag och tjäna pengar på det sedan jag gick i mellanstadiet. När jag gick sista året på gymnasiet började jag tänka på näthandel på allvar. Nu har jag blivit framgångsrik som handlare med binära optioner på heltid, och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner