In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Del 14: Teknisk analys – Pullback

I den här delen av våra artiklar om teknisk analys kommer vi att ta en titt på pullbacks (som även kallas för throwbacks). Vi kommer att beskriva hur de fungerar och hur du upptäcker dem, och ge dig praktisk information för din handel med binära optioner. Då kör vi.

Vad är pullback?

Pullbacks uppstår då priset återvänder till en tidigare linje för stöd eller motstånd som det redan korsat. Efter dess följer priset det klassiska exemplet på hur rollerna för stöd och motstånd byts. Det finns visserligen en liten skillnad mellan pullback och throwback, men vi kan i stort sett använda pullback för att beskriva båda två:

  • Pullback – Priset korsar linjen för stöd från ovan och stannar under det en kort stund. Sedan återvänder det och stöd blir till motstånd.
  • Throwback – Priset korsar linjen för motstånd underifrån, återvänder och gör att motstånd görs till stöd.

Pullback or throwback

Hur används pullback?

Pullback kan till exempel användas för handeln tillsammans med Fibonacci-linjer, eller med linjer för stöd och motstånd som kan ritas manuellt eller av en indikator.

Om priset börjar minska efter en uppåtgående trend och sjunker kan vi använda de Fibonacci-linjer som vi har ritat. Vi väntar tills priset korsar en av linjerna och pullback uppstår – då är det läge att handla. I bild 2 kan du se ett bra exempel på hur man kan använda pullback för att skapa en PUT-option.

Teknisk analys – Pullback

Bild 2: Här kan du se pullback följt av en ändring i trenden från Fibonacci-linjen. Handeln gick bra – det kan faktiskt vara riktigt kul att handla med binära optioner!

Som du kan se i bild 2 ökade priset. Sedan började det minska, så att vi kunde rita Fibonacci-linjer. Priset ändrades efter den första linjen, vilket betydde att ingen pullback uppstod. Men efter en annan prisändring kunde vi se en perfekt möjlighet att handla. Som hemläxa kan du ta en titt på bild 3 och försöka hitta pullback. Hittar du rätt? Skriv ditt svar i kommentarerna – och huruvida du skulle handlat i den situationen. Vi kommer att läsa alla kommentarer!

Teknisk analys – Pullback

Hemläxa: hitta pullback i diagrammet

Författare

Step

Mer om… Step

Jag hade velat skapa ett eget företag och tjäna pengar på det sedan jag gick i mellanstadiet. När jag gick sista året på gymnasiet började jag tänka på näthandel på allvar. Nu har jag blivit framgångsrik som handlare med binära optioner på heltid, och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner