In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Del 9: Teknisk analys – Prisbildning

I den här artikeln kommer vi att ta en titt på ett par typer av prisbildningar som vi kan handla med. Det finns otaliga, och även om de inte är lika vanliga som stöd och motstånd så är det bra att förstå hur de fungerar så att de inte överraskar oss! Prisbildningarna kan ses för alla typer av tillgångar, som råvaror och Forex.

Prisbildningarna som vi kommer att ta en titt på är: dubbel botten, dubbel topp och ”head and shoulders”. Då kör vi!

Dubbel botten/dubbel topp

Teknisk analys – Prisbildning

Bild 1

Det här är antagligen den mest välkända prisbildningen som man kan handla med flera gånger om dagen (med en M5-tidsram). Dubbel topp betyder helt enkelt att priset studsar två eller fler gånger från en motståndslinje. Som huvudregel kan man säga att ju fler gånger ett pris studsar, desto starkare är signalen för handeln och för att trenden kommer att vändas.

När priset studsar kan vi skapa en PUT-position. Men vi ska även ta en titt på ett annat tillvägagångssätt: när priset når toppen och studsar mot motståndslinjen så når det en ny botten och fortsätter åt det hållet.

Det fungerar även – vice versa – för dubbel botten (se bild 1)

 • Linjen med stöd som utvecklas vid punkt A
 • Linjen med motstånd som utvecklas vid punkt C
 • En andra topp som nås vis punkt B
 • Punkt D visar var motståndet bryts, följt av bekräftelse. Då kan vi investera i en prisökning – call
 • Priset fortsatte att stiga och vår position gick med vinst

Vid den här typen av prisbildning kommer trenden troligtvis att vändas. Med en dubbel botten ändras en nedåtgående trend till uppåtgående. Med en dubbel topp ändras en uppåtgående trend till en nedåtgående.

Head and Shoulders

Prisbildning - Teknisk analys

Bild 2

En annan typ av prisbildning kallas för ”head and shoulders”, men är inte lika vanlig som de andra. Namnet beskriver hur den här typen ser ut – se bild 2.

Den svarta linjen visar prisförändringarna. Vi letar efter en höjdpunkt, och sedan en mindre topp. Om nästa topp inte når samma värde som den föregående kan vi investera i en position med minskande pris. Du kan se en förhandstitt i bild 3.

 • Teknisk analys

  Bild 3

  Den första toppen (”axeln”) vid punkt A

 • Den första lägre punkten, högre än den första vid punkt B
 • Den högsta toppen (”huvudet”) vid punkt C
 • Den andra lägre punkten vid punkt D
 • Punkt E visar ännu en låg punkt, som är lite högre än den tidigare (den andra ”axeln”)
 • När priset vid punkt F når en nivå under den föregående botten (D) kan vi investera i ett minskande pris – put

Den här formationen ändrade även trenden, även om det inte garanterat fungerar så varje gång. Prisbildningen ”head and shoulders” kan även ses upp och ner.

Vi hoppas att du har lärt dig något nytt idag och att du lyckas att handla med prisbildningar. Om du har några frågor, hör gärna av dig i kommentarerna nedan. Vi läser dem dagligen!

Författare

Step

Mer om… Step

Jag hade velat skapa ett eget företag och tjäna pengar på det sedan jag gick i mellanstadiet. När jag gick sista året på gymnasiet började jag tänka på näthandel på allvar. Nu har jag blivit framgångsrik som handlare med binära optioner på heltid, och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner