Artiklar | Teknisk analys

Del 5: Teknisk analys – Fibonacci-linjer

Hej och välkommen till en ny artikel i vår serie om teknisk analys för handel med binära optioner. Idag ska vi ta en titt på hur man ritar Fibonacci-linjer och använder dem för handeln, plus ett smart trick – en indikator som ritar linjerna åt oss.

Vad är Fibonacci-linjer?

Bild 1: Länka minsta värde (A) och högsta värde (B) med verktyget för Fibonacci-linjer.

Fibonacci-linjer är ett populärt verktyg som används av de flesta professionella handlarna. Linjerna baseras på serien av siffror som identifierades at matematikern Leonardo Fibonacci. Serien (0, 23,6, 38,2, 50, 61,8, 100) kan användas för handeln, eftersom priset ofta ändrar riktning på de linjerna.

Linjerna är mycket enkla att rita. Se bild 1

Bild 2: De ritade linjerna

Använd helt enkelt Fibonacci-verktyget för att rita en linje mellan de två punkterna. Det ger oss något som liknar bild 2

Nu kan vi se att i närheten av dessa linjer så ändrade priset riktning (se bild 3) och (åtminstone i det korta loppet) orsakade det omsättning. Nu ska vi se hur vi kan dra nytta av det.

Bild 3: Prisförändring som vi kan använda för handeln.

Hur handlar man med Fibonacci-linjer för binära optioner?

Ta en titt på bild 4. Där har vi markerat Fibonacci-linjer utifrån den tidigare prisförändringen (de orangea punkterna och B) och nu kan vi handla. Du kan se hur många möjligheter (markerat i blått) som Fibonacci-linjen gav oss.

Bild 4: Handel

De bästa Fibonacci-linjerna

De bästa linjerna för omsättning är för det allra mesta 0,50 och 100