In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Del 10: Teknisk analys – Candlestick

I den förra artikeln om teknisk analys tog vi en titt på prisbildning och hur vi kan förutspå prisförändringar med hjälp av diagram och skapa så kallade ”candlesticks” – eller ljus (du kan läsa mer här).

Prisbildningarna – eller ljusen – är dock inte det enda vi måste hålla ett öga på. Vi måste även vara medvetna om storleken och tjockleken på de individuella ljusen. Det finns ett antal typer av ljus och kombinationer. Ibland har ljusen lång veke, och ibland har de ingen. Det ska vi ta en närmare till på idag.

Pin bar

Candlestick

Så känner du igen en pin bar (klicka för att zooma in)

Vi börjar med pin bar, vilket inte egentligen är en prisbildning eftersom det bara är ett ljus, men som vi ändå kan använda.

En pin bar är ett kortare ljus med en väldigt lång veke. Det kan vara en lång övre veke på ett nedåtgående ljus, eller vice versa.

Det här ljuset visar att under processen så har priset ökat märkbart, men att mot slutet så hände något som påverkade den ökningen (till exempel att priset nådde en viktig linje för stöd eller motstånd). Då ändrade priset riktning, vilket betyder att vi kan förutspå att priset kommer att fortsätta i samma riktning.

Förhandstitt på 2 pin bars

Förhandstitt på 2 pin bars

Tre linjer

Det här är en prisbildning som alltid har 4 ljus i rad. Tre av dem har samma riktning, och det fjärde går i motsatt riktning. Tre linjer visar på kommande ändringar i trenden och fungerar bäst med tidsramen M15 eller längre tidsperioder.

Den här prisbildningen fungerar bäst när det sista ljuset är en pin bar.

Prisbildning med tre linjer

Prisbildning med tre linjer

Andra prisbildningar med ljus

Två prisbildningar med ljus räcker nog för idag. Vill du lära dig mer om dem? Dela artikeln på sociala medier och hör av dig i kommentarerna nedan!

Författare

Step

Mer om… Step

Jag hade velat skapa ett eget företag och tjäna pengar på det sedan jag gick i mellanstadiet. När jag gick sista året på gymnasiet började jag tänka på näthandel på allvar. Nu har jag blivit framgångsrik som handlare med binära optioner på heltid, och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter. Fler inlägg…

One Response to “Del 10: Teknisk analys – Candlestick”

  1. Har nu läst igenom alla dina inlägg om tekniska analyser. Väl skrivna och med en snabb inblick i ämnet. Detta gav mig en god grund för att googla vidare. Tack så mycket! 🙂

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner