In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Ripple: En viktig del av framtidens ekonomi?

rippleRipple är ett transaktions-protokoll och ett nätverk som skapats för valutaväxling och anvisningar. Målet var att bygga ett anvisningsnätverk för direkta och nästan gratis globala, ekonomiska transaktioner utan tillbakadragningar. Ripple (XRP) är alltså inte en vanlig kryptovaluta som till exempel Litecoin, men systemet används nu av fler än 1 000 banker och leverantörer av betallösningar över hela världen.

Värdet på Ripple (XRP)

Ripple är inte en kryptovaluta som är ute efter att revolutionera marknaden eller slå rekord, utan en av de mest stabila elektroniska valutorna. Sedan Ripple lanserades på aktiemarknaden har den överskuggats av andra, mer välkända kryptovalutor, och var endast värd ett par ören (runt 0,006 $) i början av 2017. Men under det första halvåret år 2017 började värdet öka i snabb takt. Snart nog nådde Ripple ett värde på 0,4 $ per XRP, även om den nivån inte höll i sig och följdes av en värdeminskning på nästan 50%. Sedan dess har dock värdet snabbt ökat igen, upp till 3 $ per XRP.

Läs vidare för mer information om Ripple och hur kryptovalutan fungerar.

Historia

Ripple lanserades år 2012 av ett bolag från Kalifornien, Ripple Lab (tidigare känt som Opencoin). Kryptovalutan skapades av A. Britto, D. Schwartz och R. Fugger som parallellt även lanserade Ripple som en modell för andra betalsätt. Alltså är det mer än en kryptovaluta – det är ett nätverk med tillgänglig, öppen källkod.

Det decentraliserade nätverket består av datorer som tillhör individuella användare, precis som Bitcoin-nätverket. Alltså finns det ingen enstaka server som kontrollerar och registrerar transaktioner. Istället verifieras transaktionerna av nätverkets uppkopplade datorer.

Individerna som verifierar transaktionerna delar en liggare, som liknar den blockkedje-liggare som används av Bitcoin, och som uppdateras var femte sekund.

Ripple är den digitala valutan som används i Ripple-nätverket. Valutan kallas även för XRP, och kan växlas mot andra kryptovalutor eller användas som en vanlig valuta för transaktioner och köp. Ripple är delbar upp till sex decimaler.

ripple-bitcoin

Skillnaderna mellan Ripple- och Bitcoin-nätverken

 

Ripple vs. Bitcoin

Till skillnad från Bitcoin, som i huvudsak är en digital valuta, så är Ripple ett universellt nätverk för betalningar. Det betyder att man kan skapa tokens som representerar olika vanliga valutor (som euros eller dollar), eller ett antal digitala valutor (som Bitcoin eller Ethereum). Dessutom kan Ripple erbjuda åtkomst till mindre vanliga tillgångar som guld, air miles, etc.

Informationen om alla bitcoin-transaktioner ses över i Bitcoin-nätverket, medan Ripple tillåter att vilken information som helst kan kontrolleras. Det går även att spåra transaktioner med andra kryptovalutor, vilket är väldigt användbart för snabb och enkel tvistlösning. Medan transaktioner med bitcoin valideras med mining så använder Ripple ett helt annat tillvägagångssätt. Det betyder att Ripple-nätverket är snabbare och mer energisnålt, samt att transaktioner använder en samförståndslösning. Alltså tar transaktioner bara ett par sekunder, eftersom samförståndslösningen betyder att alla enheter i nätverket är överens om att en viss transaktion har ägt rum.

Hur ser Ripples framtid ut?

Som vi redan nämnt så har Ripple dragit till sig uppmärksamhet från flera internationella banker och betalsystem, som till exempel CBW Bank och Cross River Bank, som redan använder Ripple, samt Santander och UniCredit som än så länge funderar på saken. Bankerna med Ripple använder nätverkets protokoll för att låta sina kunder dra nytta av Ripple-transaktioner. Fördelen med Ripple är att man kan koppla flera olika plattformar och skapa automatiserade skript.

Trots den enorma tillväxten så är Ripple faktiskt fortfarande mer stabil än Bitcoin.

Hur skaffar man Ripple?

Det enda sättet att skaffa Ripple är att växla den mot en annan valuta eller genom att köpa valutan (mining är alltså inte ett alternativ). Om du vill växla Ripple hittar du ett antal sidor där du kan göra det på den officiella hemsidan. Även om Ripple än så länge inte kan användas som ett vanligt betalsätt som bitcoin eller Litecoin så är det fortfarande en kraftfull kryptovaluta.

Varje gång en transaktion görs med Ripple så förstörs en liten del av XRP:s värde för alltid. Hur fungerar det? Varje konto i nätverket måste ha ett visst saldo, och varje transaktion kostar en mindre avgift. Växling av Ripple kan göras i två steg. Steg ett är att växla den första valutan till Ripple, och steg två är att växla Ripple till den önskade valutan. Ripple kan även användas för spekulativ handel hos vissa mäklare.

Ripple i ett nötskal

Till skillnad från andra kryptovalutor så är Ripple inte ute efter att ersätta Bitcoin. Det är inte heller någon egentlig revolution när det kommer till kryptovalutor. Och medan bitcoin-användare vill avsäga sig bankerna och det aktuella ekonomiska systemet så siktar Ripple på att tillgodose behov för globala, finansiella institutioner.

En faktor som väger tungt för Ripple är att 75 banker över hela världen använder nätverket varje dag. Och om nätverket av Ripple-användare fortsätter att växa så kommer självklart även värdet att öka.

Till skillnad från andra kryptovalutor som Bitcoin så är Ripple inte ett anarkistiskt eller revolutionerande system – men det kan fortfarande erbjuda tillväxt och mervärde.

Vissa experter förutspår att kryptovalutor som Ethereum och Ripple kommer att växa och stjäla allt större delar av marknaden från dagens ledare, Bitcoin, men det är svårt att förutspå vad Ripple har för potential för tillväxt. Dock kan vi se att kryptovalutans värde har ökat med 3 868% sedan den lanserades år 2013. Vi ser fram emot att ta reda på hur högt priset på värdens tredje mest populära kryptovaluta kan klättra.

Författare

J. Pro

Mer om… J. Pro

Till skillnad från Stephen (den andra författaren) har jag fokuserat på webbaserade affärer på senaste tiden. Jag provade på Dropshipping på Amazon och andra sätt att tjäna pengar på nätet, men lyckades bara tjäna ett par hundra dollar på flera år. Men då fick jag upp ögonen för binära optioner och såg hur enkla de var. Det var definitivt värt hela resan. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner