In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Reglering för mäklare med binära optioner

Det finns ett antal mäklare du kan välja att handla med – men de måste regleras av tillförlitliga myndigheter. Om en mäklare regleras eller ej är mycket viktigt för både nybörjare och erfarna handlare. Här på sidan hittar du en lista på våra pålitliga och reglerade mäklare.

Om du är intresserad av binära optioner är du säkert medveten om att de flesta mäklarna är baserade på Cypern. Landet har en av Europas minst utvecklade ekonomier, och därför tenderar investerare att se på Cypern som ett finansiellt ”hål” med begränsad eller till och med ingen reglering av marknaden. Man kan lätt tro att avsaknaden av reglering är anledningen till att så många mäklare med binära optioner är baserade på Cypern, men egentligen är det på grund av de låga företagsskatterna. Där betalar företag endast 10% skatt på sina vinster, till skillnad från till exempel 24% i Storbritannien – eller ännu mer i USA. Med det sagt är det alltså inget fel med att ett företag har sin bas på Cypern.

CySEC

cysec logoDen här artikeln presenterar de viktigaste tillsynsmyndigheterna. Den första av dem är CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission) som är en kommitté med uppgiften att reglera Cyperns finansiella marknader. CySEC säkerställer att företagen följer Cyperns och EUs strikta regler och bestämmelser. Det är ett offentligt organ som ser över och kontrollerar verksamheten och transaktionerna på de ekonomiska marknaderna.

FCA

FCADen andra viktiga myndigheten är Storbritanniens FCA (Financial Conduct Authority) som reglerar landets finansiella marknader. FCA är en ledande organisation som är fristående från regeringen och som har en fullmakt genom Storbritanniens lag om finansiella tjänster och marknader (Financial Services and Markets Act, 2000). Deras huvudsakliga uppgifter är att skydda konsumenterna, öka integrationen av de finansiella systemen och främja konsumentens valfrihet.

Viktiga tillsynsmyndigheter i andra länder

De följande myndigheterna är i huvudsak ländernas nationella banker. De bästa mäklarna, som IQ Option, ses över av alla myndigheterna.

LandMyndighet
Storbritannien   Financial Conduct Authority (FCA)
Frankrike   Banque de France (BdF)
Italien   Commissione Nazionale per le Societa e la Borsa (CONSOB)
Spanien   Comision Nacional del Mercado de Valores (CNMV)
Nederländerna   Netherlands Authority for the Financial Markets (AFM)
Tyskland   Bundesanstalt fur Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin)
Sverige   Finansinspektionen (FI)
Danmark   Finanstilsynet (The Danish FSA)
Ungern   Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF)
Slovakien   Národná banka Slovenska (NBS)
Tjeckiska Republiken   Česká národní banka (CNB)

 

Författare

J. Pro

Mer om… J. Pro

Till skillnad från Stephen (den andra författaren) har jag fokuserat på webbaserade affärer på senaste tiden. Jag provade på Dropshipping på Amazon och andra sätt att tjäna pengar på nätet, men lyckades bara tjäna ett par hundra dollar på flera år. Men då fick jag upp ögonen för binära optioner och såg hur enkla de var. Det var definitivt värt hela resan. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner