In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Del 5: Penningförvaltning – Dela upp handeln

Du har säkert stött på tekniken för  penningförvaltning Martingale i någon form, vare sig det rör sig om handeln eller att spela casinospel som roulett eller blackjack. Och om du har hört talas om tekniken vet du att även om den visserligen kan hjälpa oss att minska olönsam handel så fungerar den inte alltid. Ibland kan Martingale-tekniken i själva verket göra att man förlorar hela sitt saldo, och det är verkligen inte något vi rekommenderar.

Därför rekommenderar vi en smartare teknik för penningförvaltning – att dela upp handeln.

Vad innebär det att dela upp handeln?

Att dela upp handeln innebär att man delar upp handeln i två positioner på 30:70. Man handlar som vanligt den första gången, men med endast 30% av beloppet man planerat att investera. När den positionen är avslutad är det dags för en andra handel, med samma utgång och 70% av beloppet man planerat att investera – men endast om priset rör sig åt ”fel” håll i X pips (till exempel X=10).

Om vi vill handla med CALL (upp) med ett belopp på 1 000 kronor kan vi dela upp handeln såhär:

Först skapar vi en CALL-position med 300 kronor. Om priset minskar handlar vi igen, men med 700 kronor.

I bilden nedan kan du se hur det fungerar hos mäklaren IQ Option.

Dela upp handeln

Vad som kan hända när man delar upp handeln

Vad kan hända när man delar upp handeln?

Det finns faktiskt bara 4 möjliga resultat, och tre av dem är lönsamma:

  • A: Endast en position går med vinst – vi går totalt med vinst (+- 25%)
  • B: Båda positionerna går med vinst – vi går totalt med vinst (+- 80%)
  • C: Ingen av positionerna går med vinst – vi går med förlust (-100%)
  • D: Priset rör sig i rätt riktning från början och därför öppnar vi inte den andra positionen – vi går totalt med vinst (+20%)

Varför dela upp handeln?

Det är en god idé att dela upp handeln. Till skillnad från strategier som Martingale så bygger det inte på den sammanlagda summan från tidigare handel, utan direkt på individuella positioner för att göra dem så lönsamma som möjligt.

Vi rekommenderar inte att du delar upp handeln om du är 100% säker på att handeln kommer att gå med vinst (till exempel om priset studsat bort från en stark motståndslinje). I sådant fall skulle du bara missa extra vinst om du delade upp handeln.

Se videon om att handla på ”Martingale”-sättet

Författare

Step

Mer om… Step

Jag hade velat skapa ett eget företag och tjäna pengar på det sedan jag gick i mellanstadiet. När jag gick sista året på gymnasiet började jag tänka på näthandel på allvar. Nu har jag blivit framgångsrik som handlare med binära optioner på heltid, och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner