In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Typer av optioner (4) – Digitala optioner

Typer av optionerDet finns ett antal olika binära optioner att välja bland hos mäklare på nätet, som touch och no-touch, klassiska upp/ner-optioner med medellång utgångstid som alla mäklare erbjuder, ladder-optioner och mycket mer.

Det betyder att varje handlare måste ställa en viktig fråga: Vilka av optionerna är bäst? Och dessutom, borde man välja en mäklare baserat på vilka optioner och utgångstider de erbjuder? I dagens artikel kommer vi att ta en titt på digitala optioner, som i själva verket är ett annat namn på ladder-optioner.

Digitala optioner hos IQ Option

Digitala optioner är en typ av option som låter handlaren bestämma lösenpriset, vilket är viktigt för den potentiella vinsten. Precis som med ladder-optioner så är digitala optioner (som endast erbjuds hos IQ Option) lite mer komplexa än andra typer av optioner. Därför ska vi göra vårt bästa för att förklara dem på ett så enkelt sätt som möjligt. Vi börjar med en bild.

Digitala optioner hos IQ Option

Som du kan se i bilden är det handlaren som bestämmer lösenpriset – precis som med ladder-optioner.

Bilden visar hur konceptet med digitala optioner fungerar. Handlaren försöker att förutspå framtida prisförändringar, precis som med vanliga binära optioner. Dock är lösenpriset inte begränsat, och alltså kan handlaren ange vilket pris de vill för det från de tillgängliga valen.

Hur fungerar digitala optioner?

Om vi tar en andra titt på bilden kan vi se att:

  • Tillgångens aktuella pris är 1.12625.
  • Priserna på den vänstra sidan är: 1.1267, 1.1266, 1.1265 etc.
  • När du klickar på de olika knapparna med priser visas en annan procentandel (vinsten).

Med digitala optioner får handlaren själv välja bland de angivna lösenpriserna och försöka att förutspå slutpriset (kommer det att vara högre eller lägre än lösenpriset?). Alltså bestämmer det aktuella slutpriset för handeln den möjliga vinsten.

Exempel pa CALL-handel

Exempel på CALL-handel med ladder-optioner (handelsbelopp 100$)

Exemplet i bilden ovan visar hur det fungerar (den visar visserligen LADDER-optioner, men de fungerar på samma sätt som digitala optioner).

Vi kan tänka oss att bilden representerar en riktig graf för handeln. När vi har öppnat en ökande position värd 100$ (som visas på ”stegen” till höger) kan vi se att vinsten växer i proportion till risken. Vi tjänar alltså mer om vi lyckas hitta ett pris som har en stark uppåtgående trend och som växer stort innan utgångstiden.

Video: Handel med digitala optioner

Jag har listat ut det här!

Vissa läsare tänker säkert att om man bara använder det lägsta lösenpriset man kan så är riskerna så minimala och man behöver aldrig med förlust.

Tja, det stämmer visserligen ofta, MEN det är viktigt att komma ihåg att med en nästan 100% chans att gå med vinst rör det sig inte om några enorma vinstbelopp. En sådan position kan gå med runt 5% vinst. Det betyder att en investering på 1 000 kronor bara ger dig en vinst på 50 kronor. Med tanke på att du då riskerat 1 000 kronor så är det alltså inte särskilt givande.

MaklärInfoNyttaSkapa Konto
IQ Option
På svenska Ja
Assets: 500+
Utbetalningar: Upp till 91 %*
Demo Account: Ja
Minsta insättning: 10 €
GRATIS DEMO-KONTOBörja Handla Read Review
*för korrekt förutsägelse
RISKVARNING: DU RISKERAR DITT KAPITAL

Fördelar med den här typen av binära optioner

  • Med digitala optioner kan man få enorma vinster på mer än 300%.
  • Med sunt förnuft och lite tur kan man inte förlora i vissa fall (så länge man använder effektiv risksäkring),
  • Till skillnad från ladder-optioner hos andra mäklare så kan man med IQ Options digitala positioner sälja optionen innan utgångstiden för att maximera vinsten eller minska förlusten.

Nackdelar med den här typen av binära optioner

  • Optioner med höga möjliga vinster medför även höga risker.
  • Den här typen av handel är lite mer komplex än andra binära optioner och lämpar sig därför inte för nybörjare.

Mer information

Författare

J. Pro

Mer om… J. Pro

Till skillnad från Stephen (den andra författaren) har jag fokuserat på webbaserade affärer på senaste tiden. Jag provade på Dropshipping på Amazon och andra sätt att tjäna pengar på nätet, men lyckades bara tjäna ett par hundra dollar på flera år. Men då fick jag upp ögonen för binära optioner och såg hur enkla de var. Det var definitivt värt hela resan. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner