In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Kryptovalutan Litecoin: Är det en kopia av bitcoin? Kan den vara lönsam?

litecoinLitecoin är en alternativ, virtuell kryptovaluta och den första av kryptovalutorna som använder en unik algoritm for mining – scrypt. Varför skapades Litecoin? Är det värt att investera i kryptovalutan, eller är Litecoin bara en kopia på bitcoin?

De frågorna, och många fler, kommer vi att svara på i den här artikeln, så läs vidare!

Litecoins ursprung

Litecoin skapades av en anställd på Google, Charles Lee, med stöd från medlemmar i Bitcoin-communityn, den 7 oktober 2011. Grundarens mål var att skapa en progressiv kryptovaluta som kunde erbjuda användarna ett antal fördelar och en unik algoritm för mining som skulle skilja sig från andra kryptovalutors system.

Litecoin är en peer-to-peer, webbaserad valuta som förfinats på ett antal sätt. Dess huvudsakliga funktion är algoritmen som fungerar enligt principen ”proof-of-work”, scrypt. Den utvecklades av Colin Percival (från Tarsnap Inc.) år 2009, och till skillnad från bitcoin så har den en hårdprogrammerad funktion för minnessekvens .

Att ”mina” Litecoin kan därför göras med mindre kraftfulla enheter än vad som krävs för BTC-mining.

Litecoins värde

En viktig funktion som Litecoin kan erbjuda är snabbare bekräftelse av transaktioner jämfört med andra kryptovalutor. Det tar bara 2,5 minuter att behandla en transaktion, vilket är fyra gånger snabbare än med bitcoin. Alltså kan den som använder Litecoin komma åt sina pengar mycket snabbare än bitcoin-användare. Dessutom har Litecoin högre produktion – hela fyra gånger högre, i själva verket, med en gräns på 84 miljoner mynt.

charles lee

Charles Lee, Litecoins grundare

I slutet av år 2014 var det många miners som övergav Litecoin efter att grundaren Charles Lee hävdade att Litecoin inte var i behov av någon utveckling (december 2014). Under de följande veckorna sjönk Litecoins värde med mer än 60% till det lägsta värdet någonsin – 1,30 USD. Under de kommande tre åren genomgick det upprepade prisökningar och -minskningar. I slutet av 2016 verkade det som att Litecoin skulle förbli en mindre populär kryptovaluta, med ett handelspris på mellan tre till fyra dollar. Men sedan, i januari 2017, återupplivades den.

Charles Lee lade upp sina visioner för SegWit och Lightning-nätverk för bitcoin och Litecoin på Twitter. Genom det visade han att SegWit var mer än ett verktyg för att öka transaktionskapaciteten – det är även ett sätt att lösa problemet med transaktionernas flexibilitet, vad som kallas för transaction malleability.

Litecoins mål med SegWit var att återvända till kryptovalutornas front. I början av maj 2017 aktiverades SegWit på Litecoin-nätverket och tack vare det ökade värdet till 38 dollar.

Litecoin är en behändig valuta för handeln, och du kan tjäna pengar på den oberoende av om växelkursen ökar eller minskar. Om man dessutom använder en hävstång för handeln går det att tjäna pengar även på mindre prisförändringar. Det går även att ”mina” Litecoin mycket mer ekonomiskt än andra kryptovalutor, med hjälp av grafikkort.

Hur kan man tjäna pengar på Litecoin?

  1. Precis som med andra kryptovalutor så är det enklaste sättet att tjäna pengar på Litecoin att investera i dem och köpa kryptovalutan för att förvara den på ditt konto. Det kan du till exempel göra på sidor som erbjuder växling av kryptovalutor (t.ex. CoinBase), eller genom att skicka kryptovalutan till en elektronisk plånbok eller trezor.

I bästa fall kommer priset på Litecoin att fortsätta att öka i den aktuella takten. Om den gör det kommer den alltså att bli värd mer i framtiden, och med tanke på Bitcoins värde (100x mer än Litecoin) tror vi att det vore klokt att köpa på sig 1, 2, 5 eller 10 Litecoins.

Handla Litecoin med IQ Option

MaklärInfoNyttaSkapa Konto
IQ Option
På svenska Ja
Assets: 500+
Utbetalningar: Upp till 91 %*
Demo Account: Ja
Minsta insättning: 10 €
GRATIS DEMO-KONTOBörja Handla Read Review
*för korrekt förutsägelse
RISKVARNING: DU RISKERAR DITT KAPITAL

I ett nötskal: Litecoin vs. Bitcoin

Litecoin skapades med en grund som liknar Bitcoin, men trots det skiljer sig de två kryptovalutorna åt på ett antal sätt. Ett av de mest märkbara är antalet mynt kryptovalutorna tillåter att man ”minar”. Med bitcoin ligger den siffran på 21 miljoner, medan Litecoin har fyra gånger så många mynt i omlopp, 84 miljoner.

Bitcoin står inför ett problem med antalet transaktioner på nätverket, vilket betyder att fler och fler väljer att flytta över till andra valutor, som till exempel Litecoin.

Litecoin är, precis som Bitcoin, ett system för transaktioner. Med Litecoin gör man det med en plånbok som använder scrypt, till skillnad från Bitcoins algoritm SHA-256.

Litecoin grundades som sagt år 2009, och som vi nämnt ovan så erbjuder kryptovalutan mycket snabbare transaktioner än Bitcoin – 2,5 minuter istället för 10 minuter. Den förbättrade algoritmen gör att man kan ”mina” mynt på kraftfulla datorer mycket snabbare än Bitcoin.

För att locka till sig miners har Litecoin ett lojalitetsprogram. Det motiverar systemets miners som är först med att validera ett block med 50 Litecoins. Precis som med Bitcoin är transaktionskostnaderna mycket låga, och i skrivande stund används faktiskt Litecoin för fler transaktioner än bitcoin. I själva verket kan du göra allt från att handla med aktier till att köpa en kopp kaffe med dina Litecoins.

Författare

J. Pro

Mer om… J. Pro

Till skillnad från Stephen (den andra författaren) har jag fokuserat på webbaserade affärer på senaste tiden. Jag provade på Dropshipping på Amazon och andra sätt att tjäna pengar på nätet, men lyckades bara tjäna ett par hundra dollar på flera år. Men då fick jag upp ögonen för binära optioner och såg hur enkla de var. Det var definitivt värt hela resan. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner