In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Kryptovalutor i ett nötskal

KryptovalutorDet börjar verka som att kryptovalutorna är en trend som inte kommer att avta i första taget. Alltså är det hög tid att ta ännu en titt på dem. En kryptovaluta är en typ av digital valuta – alltså pengar – som är utformad för att kunna föras över mellan avsändare och mottagare genom en allmänt liggare, en process som kallas för ”mining”. Det kanske låter relativt enkelt, men det är lätt att de här valutorna blir förvirrande. Låt oss därför ta en titt på kryptovalutornas grunder.

Liggare

Varje transaktion som görs med en kryptovaluta sparas i en allmän liggare. Den personliga informationen för valutans ägare krypteras, och ytterligare kryptografiska tekniker används för att säkra systemet och se till att liggaren är korrekt. Det är liggaren som säkerställer att alla de elektroniska plånböckerna som gör transaktioner har tillräckligt saldo.

Transaktioner

En transaktion görs mellan två olika digitala plånböcker, och när transaktionen skickas in till den allmänna liggaren bekräftas den. När en transaktion är slutförd använder den elektroniska plånboken en krypterad, elektronisk signatur som bevis på att överföringen kommer från plånbokens ägare.

Mining

Att tänka på kryptovalutor utan mining är lite som att gå hemifrån utan skor. Mining utgör grunden för kryptovalutorna och är en process som bekräftar varje transaktion och lägger till den i liggaren. För att en transaktion ska kunna läggas till i liggaren måste systemets ”miner” lösa ett komplext datoriserat problem. Mining görs med öppen källkod, vilket betyder att vem som helst kan fungera som ”miner” och bekräfta transaktioner (utan att systemets säkerhet riskeras).

Varför använda kryptovalutor?

Experter anser att kryptovalutor är det säkraste sättet att göra transaktioner på, samtidigt som valutorna erbjuder en sorts anonymitet. Dessutom kan transaktionen inte återkallas eller förfalskas, och medför endast låga avgifter (om några alls). Kryptovalutor är även mycket pålitliga och stabila jämfört med många vanliga valutor. Man talar även ofta om kryptovalutor som decentraliserade valutor, i och med att de är tillgängliga för alla, och att de inte kontrolleras av en centralbank eller någon regering, vilket också är en fördel.

Du undrar säkert: hur kan kryptovalutor hjälpa mig? Jo, på ett par sätt:

  • Skydd mot stöld: Eftersom kryptovalutor är helt digitala går det inte att förfalska dem, till skillnad från vanliga sedlar eller kreditkort.
  • Lägre avgifter: Växelkontor som erbjuder kryptovalutor behöver inte ta ut avgifter för att växla dem, eftersom systemets ”miners” kompenseras. Dock finns det andra avgifter för kryptovalutor, som tredje parter som till exempel CoinBase kan ta ut för att skapa och förvara Bitcoin-plånböcker och liknande tjänster.
  • Integritetsskydd: Att ange din kreditkortsinformation kan medföra risker – särskilt eftersom att du ger ut informationen så att mottagaren kan ta ett belopp som du inte kan kontrollera. Med kryptovalutor finns inte den risken, eftersom det är möjligt att skicka ett exakt belopp till mottagaren utan att ange någon ytterligare information.
  • Decentralisation: Decentralisation betyder att nätverket är byggt enligt principen peer-to-peer, och att det alltså inte kontrolleras av en central myndighet eller en regering. Det betyder även att värdet inte påverkas på samma sätt som vanliga valutor.
  • Tillgänglighet: Allt du behöver för att betala med kryptovalutor, eller för att handla med dem, är din mobil och en internetuppkoppling.

Sammanfattningsvis

Kryptovalutor låter användare ta total kontroll över sina tillgångar. De erbjuder lägre avgifter och säkrare, internationella transaktioner jämfört med andra valutor. Det betyder att de inte lär minska i popularitet – tvärtom. Många förutspår i själva verket ännu större utvecklingar inom kryptovalutor, och hur de kan förändra vårt globala ekonomiska system.

Mer info om kryptovalutor

Författare

J. Pro

Mer om… J. Pro

Till skillnad från Stephen (den andra författaren) har jag fokuserat på webbaserade affärer på senaste tiden. Jag provade på Dropshipping på Amazon och andra sätt att tjäna pengar på nätet, men lyckades bara tjäna ett par hundra dollar på flera år. Men då fick jag upp ögonen för binära optioner och såg hur enkla de var. Det var definitivt värt hela resan. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner