In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Handla med Twitter-aktier

Förra månaden lade vi upp en artikel om att handla med Facebook-aktier. Eftersom vi fick fin feedback på den kommer vi även att ta en titt på Facebooks största konkurrent, Twitter. Vi hoppas att även den uppskattas.

Twitter är ett populärt sociala nätverk som har en majoritet av amerikanska användare. Nätverket baseras på inlägg, precis som Facebook, men med skillnaden att man endast kan skriva meddelanden som är högst 140 tecken långa. Det betyder att användarna blir begränsade, vilket faktiskt har varit Twitters största fördel. Kan det även ha en positiv effekt på deras aktier?

Fler än 300 miljoner användare uppskattar Twitters unika format, vilket gör alla inlägg korta och koncisa. Fram tills nyligen var även investerarna riktigt nöjda med allt, men som du säkert har hört så genomgår Twitter en mindre kris just nu, vilket betyder att det är det perfekta läget att investera.

Twitters evolution

I början av år 2010 hade Twitter 30 miljoner användare. Exakt fem år senare hade den siffran växt till 300 miljoner användare, men sedan dess har den stannat på ungefär samma nivå. Under vissa perioder minskade till och med antalet användare, vilket skulle kunna tyda på att Twitters bästa tider ligger i det förflutna.

Det finns en mycket viktig milstolpe i Twitters historia som vi måste nämna: nätverkets debut på aktiemarknaden, som skedde i november 2013. Då kostade en aktie 26 dollar, vilket nästan omedelbart växte till 48 dollar.

Underligt nog så finns inte Twitter på teknologiska NASDAQ, utan på NYSE (New York Stock Exchange), och nätverket lanserade även sina aktier på ett unikt sätt – genom att lägga upp en tweet!

Handla med Twitter-aktier

Antalet Twitter-användare har inte växt märkbart den senaste tiden

Priset på Twitters aktier

Startpriset per aktie på 26 dollar växte till 48 dollar och stannade under en tid på den nivån. I början av 2014 ökade det i själva verket till nästan 70 dollar per aktie. Under 2014 saktade tillväxten dock ned, och som vi nämnde ovan har det stått still (med ett par mindre minskningar) sedan år 2015. Detta återspeglades även i de ekonomiska nyheterna, och i och med att de första årens ökningar saktade ner sjönk priset per aktie – ända ner till 14 dollar. I dagsläget fluktuerar priset runt 17 dollar per aktie.

Hur handlar man med Twitter-aktier?

Vid första anblick kan det verka som att priset på Twitters aktier är relativt flyktigt, men det stämmer faktiskt inte. Det följer i själva verket tydliga trender. Dock är det viktigt att komma ihåg att det inte alltid går att förutspå prisförändringar. Det ökande priset efter att aktierna lanserades var uppblåst, och reflekterade inte verkligheten, vilket betydde att det efterföljdes av flyktighet och större prisförändringar.

Efter ett tag stabiliserades dock priset på Twitters aktier, och nu kan vi se viss potential för tillväxt. Det betyder att det kan vara ett bra läge att köpa – till skillnad från vad många andra gör, vilket är att få panik och sälja. Kom bara ihåg att all handel medför risker!

När man spekulerar om tillväxt finns det som sagt alltid en viss risk. Dock kan större delen av den risken elimineras om man väljer handel med binära optioner. Med dem vet du alltid vad du riskerar att förlora, och hur mycket du kan gå med vinst. Det betyder att du kan hantera riskerna bättre, och att du inte löper risken att utplåna hela handelskontot med en position (till skillnad från handel med Forex – då kan kontot sjunka till under noll).

Handel med binära optioner är alltså både enklare och säkrare än andra typer av handel. Men självklart behöver du en strategi. För att hitta en handelsstrategi för binära optioner är det smart att börja med att skapa ett konto hos en reglerad mäklare, som IQ Option. Det går på bara ett par minuter, sedan kan du börja handla, eller prova på deras demo-konto.

Handla med Twitter hos IQ OptionIQOption - Twitter

Skapa ett konto hos IQ Option nu!

MaklärNyttaMinsta insättningUtbetalningarRecensionSkapa Konto
IQ Option
På svenska
GRATIS DEMO-KONTO10 €Upp till 91 %*RecensionBörja Handla
*för korrekt förutsägelse
RISKVARNING: DU RISKERAR DITT KAPITAL

I ett nötskal

  • Twitter är ett socialt nätverk där användarna kan göra inlägg på högst 140 tecken.
  • Ökningen av Twitter-användare avtog år 2015, vilket gjorde att priset på deras aktier minskade.
  • Priset på Twitters aktier är kopplat till antalet användare (eftersom det påverkar bolagets vinst).
  • Priset på Twitters aktier har stabiliserats, och man förutspår en kommande, ökande trend.

Författare

J. Pro

Mer om… J. Pro

Till skillnad från Stephen (den andra författaren) har jag fokuserat på webbaserade affärer på senaste tiden. Jag provade på Dropshipping på Amazon och andra sätt att tjäna pengar på nätet, men lyckades bara tjäna ett par hundra dollar på flera år. Men då fick jag upp ögonen för binära optioner och såg hur enkla de var. Det var definitivt värt hela resan. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner