In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Facebook är till för mer än att gilla och dela – du kan köpa!

Facebook-aktierFacebook började som ett projekt av en studerande, men inom bara ett fåtal år hade det vuxit till ett globalt fenomen och världens största sociala nätverk. Numera används nätverket av fler än två miljarder aktiva användare och värdet uppskattas ligga på hundratals miljarder dollar. Kan Facebook växa sig ännu större i framtiden? Eller är dess bästa dagar redan över?

Facebook är mer än ett socialt nätverk!

När man nämner Facebook tänker de allra flesta (både användare och investerare) på inlägg, vänner och meddelanden. De är visserligen de mest vanliga funktionerna på det sociala nätverket, men de är långt ifrån det enda som har gjort att bolaget i dagsläget är värt hundratals miljarder dollar.

Facebook lagrar i själva verket en hel del användbar information om alla användare och använder algoritmer för att söka och identifiera dem, och för att skapa målgrupper. Det används just nu mest för marknadsföring, och låter bolag som vill annonsera hitta sina kunder. Men den här artikeln handlar inte om reklam, utan om mycket viktigare saker. Facebooks egna algoritmer har även potential att hitta och rapportera om nyheter, brott och möjliga terroristattacker. Facebook kan varna användare, eller identifiera individer genom bilder som läggs upp, har robotar som kontrollerar olämpligt innehåll, och kan gömma det (…även om den funktionen inte fungerar perfekt – misstag har tidigare haft hemska konsekvenser). Med andra ord har Facebook vuxit till sig till något som är mycket större än att dela platser, bilder och videor.

Facebooks potential är definitivt enormt – men beror helt på hur man använder det.

Facebooks historia

Som sagt så skapades Facebook som del av ett skolprojekt och under ett par år var det endast akademiska cirklar som använde nätverket. Det var först efter dess som fler användare och bolag började använda det, och i slutet av år 2006 blev nätverket tillgängligt för allmänheten.

”Namnet Facebook inspirerades av de listor man får utskrivna eller hittar på webben på amerikanska universitet, där man kan se bilder och namn på all personal, för att kunna identifiera dem i början av det akademiska året.”

Du kan lära dig mer om Facebooks historia genom den fantastiska filmen The Social Network.

Som med många smarta idéer växte det sociala nätverket snabbt, och år 2012 lanserades Facebook på aktiemarknaden. Man kunde då köpa deras aktier för 38 dollar, men trots det låga priset gick det inte särskilt bra i början. Vid en tidpunkt sjönk aktiepriset i själva verket med 50% under ett par månader, vilket gjorde att Mark Zuckerberg var tvungen att göra allt för att övertyga Wall Street om Facebooks potential. Om det inte hade varit för hans karisma kanske aktierna aldrig skulle stigit till det aktuella värdet på 150$.

Facebook-aktier

Precis som andra sociala nätverk som Twitter så ligger antalet aktiva användare i grunden för hur värdefull Facebook är. Med fler än två miljarder aktiva konton har nätverket enormt inflytande, och det var tillväxten av användare som gjorde att deras aktier ökade i värde.

Facebook-aktier

Om du vill handla med Facebook-aktier, kom ihåg att skillnaden mellan det förväntade och det faktiskt värdet är viktig (inte bara huruvida antalet användare ökar eller minskar). Om det förväntade värdet är lägre än det aktuella värdet, kom även ihåg att den minskningen redan är inräknat i priset. Alltså kan en mindre än förväntad minskning faktiskt göra att värdet på aktierna ökar.

Så handlar du med Facebook-aktier

Det finns ett antal möjligheter för den som vill handla med värdet på Facebooks aktier. Om du är en nybörjare, eller inte vill ta alltför stora risker, prova på binära optioner. Det är ett verktyg som låter dig se hur mycket du kan gå med vinst eller förlust redan innan du handlar. Det betyder att du inte går med oväntat stora förluster eller förlorar hela ditt kapital på en position (vilket ofta kan hända med Forex om man inte använder rätt funktioner för att förhindra det). Dessutom erbjuder binära optioner potentiella vinster på tiotals eller till och med hundratals procent.

Allt du behöver för att handla med värdet på Facebook är en bra värdering. När du ska köpa och sälja handlar det delvis om strategi, men även om potential och om hur användarna och handlarna beter sig. Eftersom Facebook är ett så pass välkänt märke styr det upp känslor hos handlarna, vilket är en negativ faktor då det kan skapa ökad flyktighet. Därför är binära optioner ett smart alternativt. Då kan du både köpa och sälja – och använda handelsstrategier som hjälper dig att göra rätt val. Om du är osäker på hur du bör gå tillväga, prova på ett demo-konto från en av mäklarna som erbjuder binära optioner, som IQ Option.

MaklärInfoNyttaSkapa Konto
IQ Option
På svenska Ja
Assets: 500+
Utbetalningar: Upp till 91 %*
Demo Account: Ja
Minsta insättning: 10 €
GRATIS DEMO-KONTOBörja Handla Read Review
*för korrekt förutsägelse
RISKVARNING: DU RISKERAR DITT KAPITAL

I ett nötskal

  • Facebook har fler än två miljarder aktiva användare och smarta algoritmer för att interagera med dem.
  • Facebooks största styrka är all användbar information de har och deras algoritmer, som låter dem söka efter personer, identifiera ansikten och skapa målgrupper.
  • Sedan minskningen i priset efter lanseringen på marknaden har Facebooks aktier växt stadigt. I dagsläget ligger priset på cirka fyra gånger det ursprungliga värdet.

Författare

J. Pro

Mer om… J. Pro

Till skillnad från Stephen (den andra författaren) har jag fokuserat på webbaserade affärer på senaste tiden. Jag provade på Dropshipping på Amazon och andra sätt att tjäna pengar på nätet, men lyckades bara tjäna ett par hundra dollar på flera år. Men då fick jag upp ögonen för binära optioner och såg hur enkla de var. Det var definitivt värt hela resan. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner