In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Del 4: Ekonomisk förvaltning – Enkla tips för nybörjare

Penningforvaltning – Enkla tips for nyborjareVisserligen är alla handlare vuxna människor som bör kunna fatta egna beslut. Samtidigt är det viktigt att man alltid lär sig mer och mer, och att man inte låter känslorna komma i vägen för en. Trots allt är den största fienden när det kommer till handeln handlaren själv.

Därför skulle vi vilja ge dig ett par råd. Självklart är det upp till dig om du vill följa dem, men vi tror absolut att de kan hjälpa dig att hantera din ekonomi och din handel.

1. Handla inte med mer än 10% av saldot. Någonsin.

Det här är något som vi nämnt ett antal gånger innan, och det finns olika teorier om hur mycket man borde handla med. Vissa säger 5%, vissa 2%, men i stort sett fungerar det på samma sätt. Det viktigaste är att inte bli förvirrad och få panik, eftersom det kan orsaka en hel del problem för oss som handlare.

Den här regeln följer vi: handla aldrig med mer än 5% av saldot. Men om man inte har särskilt mycket pengar på kontot kan det bli omöjligt. Om man till exempel har satt in ett minsta belopp på runt 1 000 kronor blir 5% av det endast 50 kronor, vilket inte räcker för att handla med många mäklare, som till exempel TopOption.

  • IQ Option – om du sätter in 100 till 500 kronor rekommenderar vi att du handlar med max 10 till 30 kronor.
  • BDSwiss – om du sätter in 3 000 till 5 000 kronor rekommenderar vi att du handlar med belopp mellan 200-400 kronor.
  • När du sätter in mer än 5 000 kronor rekommenderar vi att du håller dig till regeln om 5%.

2. Bestäm gränser

PenningförvaltningHar du handlat under ett par veckor eller månader och haft all under kontroll? Har du följt alla regler och råd och ändå gått med förlust? Vi rekommenderar att du bestämmer gränser.

Det kan vara svårt att acceptera förluster, även om man tar det lugnt och inte bryter mot den första regeln ovan. Det näst vanligaste misstaget handlare gör är att de handlar för mycket! Därför är det viktigt att bestämma dagliga gränser och aldrig överstiga dem. Du kan bestämma gränser för:

  • Högsta antal positioner som kan gå med vinst eller förlust
  • Högsta tillåtna förlust
  • Högsta tillåtna vinst
  • Längsta tid som man lägger på att analysera ett diagram

Man skulle kunna tycka att en gräns för högsta tillåtna vinst låter underligt – varför skulle man sluta handla när det går bra? Men det är just därför vi behöver gränser. Människor är giriga djur, och när man har gått med vinst ett par gånger i rad kan man lätt glömma bort strategin och börja handla impulsivt – det rekommenderar vi inte!

3. Att man kan handla 24 timmar om dagen 5 dagar om veckan betyder inte att det är en bra idé!

Vi rekommenderar att du bestämmer vilka timmar du vill handla under redan från början. Innan klockan 9 på morgonen och efter klockan 18 på kvällen är det inte värt att handla! Många har inte tid att handla under dagen eftersom man är på jobbet – det förstår vi mycket väl. Men då kanske handeln tyvärr inte passar.

Om du är övertygad om att handel med binära optioner är rätt för dig, ta ett par dagar ledigt från jobbet eller vänta på att du är ledig. Eller så kan du handla med mobilen eller surfplattan om du inte har tid att sätta dig framför datorn.

Det här är ännu en regel som kan resultera i onödiga förluster om du bryter mot den.

Rekommendation: Diskutera handeln med dina vänner. Inte bara när den går bra och du tjänar pengar, utan även när det inte går så bra. Det kommer att hjälpa! Nästa gång du handlar kan du även tänka ”Om den där trenden bryts och jag går med förlust måste jag berätta för någon att jag haft tre framgångsrika positioner och en som gått med förlust idag. Bättre att vänta på en tydligare signal!”

Författare

Step

Mer om… Step

Jag hade velat skapa ett eget företag och tjäna pengar på det sedan jag gick i mellanstadiet. När jag gick sista året på gymnasiet började jag tänka på näthandel på allvar. Nu har jag blivit framgångsrik som handlare med binära optioner på heltid, och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner