In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Domstolens beslut: binära optioner är legitima

Det har redan gått ett par år sedan den första mäklaren med binära optioner reglerades. År 2012 grundades den första tillsynsmyndigheten – CySEC  – som nu fungerar som den största reglerande myndigheten för europeiska mäklare. Innan dess, och till och med under ett par år efteråt, reglerades mäklare med binära optioner av samma myndigheter som casinos och företag som erbjuder vadslagning. Därför var det många som såg binära optioner som ett hasardspel, ungefär som roulett.

binara optioner ar legitimaDet ändrades dock i början av år 2015, efter ett fall i Nederländerna. En av de nederländska mäklarna (optionclub) hade ansökt om att regleras av en myndighet som ansvarar för ekonomiska marknader. Dock skickades de vidare till landets myndighet för kontroll av hasardspel.

De öppnade i sin tur ett domstolsfall angående vilken kategori binära optioner egentligen tillhör, eftersom de inte höll med om att binära optioner är ett hasardspel. Domstolen beslutade med (förhoppningsvis) legitimitet i hela EU att binära optioner inte är baserade på tur och att de därför bör ses som ett ekonomiskt instrument snarare än spelande.

Du kan läsa hela domstolens transskript här (på nederländska). 😀

Är binära optioner legitima?

Vi får många kommentarer och emails från folk som säger att de inte litar på binära optioner. De jämför dem ofta med roulett, fast med ännu svårare odds (vinsten är inte 200% av det investerade beloppet, utan vanligtvis cirka 190%).

Men det rör sig alltså inte om hasardspel, och inte bara på grund av domstolens beslut. När du spelar roulett kan kulan hamna var som helst, helt slumpmässigt, och kan inte påverkas av något – precis som när korten blandas i blackjack.

Binära optioner fokuserar på värdet av tillgångar och aktier, vilket kan förutspås baserat på ekonomiska nyheter och hur företagen bedriver sina verksamheter. Om företaget går i konkurs är det självklart att deras aktier kommer att sjunka i värde i längden. Då kan vi investera i en längre PUT-option (high) och få en (nästan) garanterad vinst.

Sådana förutsägelser kan väl ingen göra när det kommer till roulett?

Binära bluffar

Ärligt talat är vi inte överraskade att så många tror att binära optioner är en bluff eller att de inte är ”riktig” handel, eftersom det finns så många tidigare och aktiva bluffar på marknaden – som ”den svenska metoden”.

Å andra sidan verkar det faktiskt som att antalet bluffmäklare och internetbluffar som den svenska metoden har minskat under det senaste året.

Om du är orolig över handeln och inte vet hur du kan hålla dig helt säker bör du börja med rätt val av mäklare. Vi rekommenderar starkt IQ Option, som är en pålitlig och verifierad mäklare med en riktigt snabb plattform och goda förutsättningar för dig som handlare.

Författare

Step

Mer om… Step

Jag hade velat skapa ett eget företag och tjäna pengar på det sedan jag gick i mellanstadiet. När jag gick sista året på gymnasiet började jag tänka på näthandel på allvar. Nu har jag blivit framgångsrik som handlare med binära optioner på heltid, och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner