In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Att läsa grafer – för nybörjare

Idag ska vi ta en titt på hur enkelt det är att läsa av candlestick-diagram, som faktiskt är mycket enkla även om de kan verka komplicerade.

Vad är candlestick-diagram?

Ett exempel på en candlestick

Ett exempel på en candlestick

En vanlig graf vet du säkert hur den ser ut. Det är en enkel linje som går upp eller ner beroende på prisförändringarna. En candlestick ser annorlunda ut men visar samma sak plus en hel del annan information. Utöver startpriset och slutpriset för varje tidsperiod visar en candlestick hur priset fluktuerar, dvs. hur mycket priset har ökat eller minskat under perioden (tidsramen). Läs vidare om du inte är bekant med den här typen av diagram!

Candlesticks har snabbt blivit en favorit för handlare världen över.

Ett exempel på en linjär graf

Ett exempel på en linjär graf

För varje graf kan vi välja en tidsram, vilket är en viss period som representeras av ”ljuset”. De vanligaste valen för handel med binära optioner är 1 minut, 5 minuter, 15 minuter och 1 timme. För det mesta använder vi de första tre tidsramarna för binära optioner. Vissa handlare använder även tidsperioder på 4 timmar, 1 vecka eller 1 månad. Dock lämpar sig inte de längre tiderna för binära optioner.

Om vi då använder M5 (tidsramen på 5 minuter) och ser 20 ljus på grafen representerar varje ljus 5 minuter, och låter oss se prisförändringarna under de senaste 100 minuterna.

Hur läser man av en candlestick?

Ljusen är uppdelade i två typer – ÖKANDE och MINSKANDE. Om vi märker att ett ljus ökar betyder det att priset stiger, och vice versa. Ljusets storlek visar var priset började, och hur det har förändrats. Varje ljus har två vekar. Vekarna representerar prisförändringarna, dvs hur högt eller lågt priset har varit vid något tillfälle under den aktuella tidsramen. Vekarna representeras av en linje, och själva ljuset ser ut som en rektangel.

candlestick

En candlestick för prisförändringar med en M5-tidsram.

  • A – Startpriset
  • B– Den lägsta prisnivån under 5 minuter
  • C– Den högsta prisnivån under 5 minuter
  • D- priset efter 15 minuter

Candlesticks är i grunden mycket enkla, men de kan ofta missförstås av nya handlare. Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig eller lämna en kommentar nedan.

Författare

Step

Mer om… Step

Jag hade velat skapa ett eget företag och tjäna pengar på det sedan jag gick i mellanstadiet. När jag gick sista året på gymnasiet började jag tänka på näthandel på allvar. Nu har jag blivit framgångsrik som handlare med binära optioner på heltid, och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner