In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Är det nödvändigt att föra en handelsjournal?

handelsjournalÄr det viktigt att föra en journal för handel med binära optioner? Ja, det är det. I den här artikeln kan du ta reda på varför. Det kan låta lite tråkigt och klyschigt, och du kanske undrar varför du skulle behöva skriva dagbok egentligen? Det finns en mycket enkel anledning. Att skriva en handelsjournal för dig ett steg närmre dina mål med handeln.

Du kanske tror att det inte verkar nödvändigt att skriva ner allt, men du kommer att upptäcka att det i själva verket är väldigt användbart. Men varför bör man föra en handelsjournal, och hur skriver man en? Det ska vi ta en titt på nedan, så läs vidare.

”Varför borde jag föra en handelsjournal?”

Den största anledningen är att hålla koll på framgångsrik och förlorande handel och analysera den senare. Om du till exempel går med förlust och blir arg över det beter du dig säkert som vanligt och försöker kompensera för förlusten. Du skyller säkert på otur… ”Jag missade den bara med 2 pips” och många andra ursäkter.

Å andra sidan kanske du går med vinst. Du blir glad att du lyckats och beter dig på ett helt annorlunda sätt. Du tror att du är ett matematiskt geni och att du har världens bästa handelsstrategi och vill fira direkt. Du vill handla igen eftersom du tror att du har turen med dig.

De här exemplen kan verka lite extrema, men det är vad som händer, åtminstone i det undermedvetna. Du måste vara smart för att inse att det inte följer ”reglerna” för handel med binära optioner. Varför händer det egentligen? Varför kan man inte tänka rationellt?

Jo, för att man inte har tillräckligt mycket erfarenhet, samtidigt som det enda sättet att få det är att handla. Ju mer du handlar, desto mer erfaren blir du. Där kommer handelsjournalen in i bilden och hjälper dig att få en översikt över din handel.

Det är svårt att få en positiv upplevelse om du ignorerar resultaten eller inte analyserar dem – alltså din handel. Det kan du göra med handelsjournalen. Om du skriver ner var och en av alla dina positioner kommer du att se hur användbar den informationen är. Du kan till exempel hitta liknande möjligheter som du redan har erfarenhet av och handla med dem. Du kan bestämma att du inte vill upprepa en förlorande handel, och vice versa. Du kan basera all framtida handel på din erfarenhet. Om du inte för en handelsjournal kommer du endast att kunna se om du tjänar pengar eller inte, utan vidare information. Nedan kan du läsa de viktigaste fördelarna med att föra en journal.

De viktigaste fördelarna med en handelsjournal:

  • Du kan lära dig av misslyckad handel.
  • Du får reda på vad du behöver justera i din handelsstrategi/system.
  • Du kommer att förstå dig själv bättre – varför du gjort viss handel och inte annan.
  • Du kan utvärdera en hel del information (andelen framgångar, bästa och sämsta handeln, etc.…)
  • >>> DU BLIR EN BÄTTRE HANDLARE

Hur skriver man en handelsjournal?

Det är väldigt enkelt – precis som en dagbok, fast du inte behöver använda papper och penna längre, om du inte vill såklart. Men vi rekommenderar att föra journal på nätet genom Google shpreadsheets. Det finns alltid till hands på alla enheter. Du kan även skapa diagram på nätet och dela dem med andra handlare. Då kan du även titta på deras journaler och lära dig av dem. Det låter dig lära dig mer – och man kan aldrig lära sig för mycket.

Det finns ett antal program som är utformade för att hålla koll på handeln, men vi har inte själva provat på dem än. Men ta för all del en titt på ett diskussionsforum, eller ta upp ämnet här på sidan för att hitta ett program om du föredrar det. En annan fördel med en webbaserad handelsjournal är att du kan ta bilder av din handel med diagram, så att all information kan läggas in i journalen för enkel åtkomst. Om du gillar din smartphone finns det även en app som heter trader diary. Det finns otaliga möjligheter, så det är upp till dig vilken du väljer – så länge du väljer en.

Hur borde en handelsjournal se ut?

Om du tar en titt nedan kan du se hur en handelsjournal kan se ut. Du kan självklart anpassa den som du vill. Det är definitivt viktigt att notera när du gjorde handeln, vad startpriset och slutpriset var, utgångstiden, storleken på handeln, om du gått med vinst eller förlust och en kommentar, till exempel vilken mäklare du handlat med. Här kan du till exempel se att vi handlat med High/Low. Du kanske även vill notera viktiga händelser som påverkat marknaden.

journal for handeln

Sammanfattning

Oberoende på om du vill föra en gammaldags pappersjournal eller en elektronisk en kommer den att bli användbar. Det må vara tidskrävande att skriva ner varje handel, men lita på oss – det är värt det. Det är alltid roligt att läsa om ens framgångsrika handel efter en bra dag – och bra motivering inför handeln när du vaknar på morgonen! Ju mer arbete du lägger ner på journalen, desto mer användbar kommer den att bli, och desto mer kommer du att kunna använda den. Se till att göra det på ett sätt som passar dig.

Har du egen erfarenhet av att föra en handelsjournal? Hör av dig i kommentarerna – vi vill alltid lära oss något nytt.

Författare

J. Pro

Mer om… J. Pro

Till skillnad från Stephen (den andra författaren) har jag fokuserat på webbaserade affärer på senaste tiden. Jag provade på Dropshipping på Amazon och andra sätt att tjäna pengar på nätet, men lyckades bara tjäna ett par hundra dollar på flera år. Men då fick jag upp ögonen för binära optioner och såg hur enkla de var. Det var definitivt värt hela resan. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner
TOPlist