In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Alternativa kryptovalutor: En fantastisk investeringsmöjlighet eller en bubbla?

Marknaden med kryptovalutor handlar om så mycket mer än bitcoin. I själva verket så sjönk bitcoins (den äldsta kryptovalutan) andel av marknaden till under 50% i slutet av 2017, en nedåtgående trend som fortsätter. I december år 2016 så dominerade bitcoin, med 90% av marknaden, men sedan dess har andra kryptovalutor lanserats och tagit över sina delar av krypto-kakan.

De andra, nyare valutorna kallas för alternativa kryptovalutor eller altcoins, och  många investerare tror stenhårt på dem. Det är anledningen till att det lanseras fler och fler. I januari 2017 var några av de mest populära alternativa kryptovalutorna värda:

  • Ethereum: 86 biljoner USD
  • Ripple: 108 biljoner USD
  • Litecoin: nästan 14 biljoner USD
  • Monero: 6,1 biljoner USD

Bitcoin Cash är även det ett intressant fenomen. Det uppstod efter en Bitcoin-splittring (som kallas för en hård brytning eller ”hard fork”) i augusti 2017 på grund av långvariga dispyter inom bitcoin-communityn. I skrivande stund är Bitcoin Cash värt 41 biljoner USD, till största del tack vare lanseringen på Coinbase. Dock finns det ett antal inom branschen som anser att värdet på den nya kryptovalutan manipulerats.

Miners och investerare – De båda sidorna av myntet

KryptovalutorPrecis som med bitcoin så används så kallad mining för de flesta alternativa kryptovalutorna. Miners ger blockkedjan datakapacitet vilket låter systemet genomföra krypto-transaktioner (alltså överföringar av kryptovalutan från en plånbok till en annan). Systemets miners belönas med nya enheter av den digitala valutan som kompensation för att de upplåter sin datakapacitet.

För att undvika värdeminskning är antalet enheter av en valuta begränsad från början (med undantag för Ethereum). Eftersom det inte går att skapa fler enheter minskar ersättningen för miners kontinuerligt, och processen påverkas mer och mer av ökande krav för hårdvara.

Trots att processen för mining av kryptovalutor blir mindre effektiv så är den fortfarande god nog att motivera miners att genomföra krypto-transaktioner. Hur populärt mining är beror på belöningarna som miners får för att genomföra operationer, som kommer från transaktionen (till exempel så kostar varje bitcoin-transaktion ett par kronor eller tior).

Kryptovalutornas era

Den andra halvan av år 2017 var de digitala valutornas första guldålder. Det totala värdet på alla kryptovalutor nådde hundratals biljoner dollar. Precis som fastigheter eller guld så har kryptovalutor som bitcoin blivit ledande investeringsmöjligheter.

Under den senaste tiden har dussintals nya kryptovalutor lanserats. Just nu finns det fler än tusen olika kryptovalutor, men det är bara ett mindre antal av dem som faktiskt är av intresse. Bland dem kan man till exempel hitta vision kombinerat med ambition i OTN-tokens. The Open Trade Network har ett koncept med målet att koppla individuella blockkedjenätverk med framtida teknik tvärsöver kedjorna för att göra det möjligt att köpa och sälja kryptovalutor utan tredje parter.

När en ny altcoin lanseras så görs något som kallas för ICO – Initial Coin Offering. Det betyder att man släpper den nya kryptovalutans mynt till prioriterade investerare för att kapitalisera vidare. Historiskt sett så är det ICO som har varit den drivande kraften bakom till exempel Etherums ökande pris.

ICO-principen liknar den som användes för start-up-investeringar för den första boomen av webbaserade bolag, vilket skapade jättar som Google, eBay och Amazon som nu är ledande inom sina branscher. Det är precis den typen av enorm tillväxt som förväntas från de digitala valutorna.

Hur göra man för att skaffa altcoins?

hur man tjanar pengarDet enklaste sättet att skaffa kryptovaluta är genom mining (det är ett stort ämne som du kan läsa mer om i våra andra artiklar). Det andra sättet är att köpa dem från krypto-handelsplatser.

Om du vill köpa altcoins gäller det att hitta sidor som är pålitliga, och som har gott rykte bland både användare och experter, som Coinbase eller CoinMate.

Se till att läsa på lite innan du sätter igång. Precis som med vanliga valutor så finns det förfalskade kryptovalutor, och bedragare. De förfalskade pengarna och krypto-bluffarna, som ofta kallas för ”scamcoins” har redan stulit pengar från många investerare. Det finns även ett antal bluffar som i princip är ponzi-bedrägerier, som till exempel OneCoin. De som ligger bakom det projektet – OneCoin Ltd – satte sina egna behov före investerarnas och sålde helt enkelt kryptovalutan när värdet hade nått en lönsam nivå.

Hur tjänar man pengar på altcoins?

Precis som när man växlar pengar inför semestern så kan man växla vanliga valutor mot kryptovalutor.

När du har köpt en kryptovaluta kan du förvara den på en marknadsplats för växling av kryptovalutor eller i en elektronisk plånbok. När värdet har ökat kan du växla tillbaka pengarna till vanliga valuta, med målet att gå med vinst. Om du till exempel hade suttit på en bitcoin-investering under hela år 2017 (från den 1 januari till den 31 december) så hade du gått med en vinst på 1 300 %, alltså 13 gånger vad du hade i början av året.

Det går även att använda kryptovalutor för att spekulera och tjäna pengar på kort sikt, precis som med Forex. Om du vill göra det kan vi rekommendera Plus500 eller IQ Option.

Handla altcoins med IQ Option

Med klassiska sätt att handla med kryptovalutor går det inte att använda en hävstång för handeln. Det är inte nödvändigtvis en nackdel, eftersom det kan vara svårt att handla med en hävstång för nybörjare. Dock är det inte lika komplicerat som det verkar.

En hävstång låter dig multiplicera din investering. Om du till exempel investerar 100 000 kronor på ditt handelskonto och använder en hävstång på 1:10 så kan du handla med 1 000 000 kronor. Det betyder att dina vinster kan bli upp till tio gånger högre. Dock fungerar samma princip även åt motsatt håll – så förlusterna kan även de multipliceras.

Följande mäklare erbjuder hävstångshandel:

MaklärNyttaMinsta insättningLeverageRecensionSkapa Konto
IQ Option På svenska GRATIS DEMO-KONTO10 €Upp till 1:300RecensionBörja Handla
BDSwiss Handel i SEK800 krUpp till 1:400RecensionBörja Handla
*för korrekt förutsägelse
RISKVARNING: DU RISKERAR DITT KAPITAL

Författare

J. Pro

Mer om… J. Pro

Till skillnad från Stephen (den andra författaren) har jag fokuserat på webbaserade affärer på senaste tiden. Jag provade på Dropshipping på Amazon och andra sätt att tjäna pengar på nätet, men lyckades bara tjäna ett par hundra dollar på flera år. Men då fick jag upp ögonen för binära optioner och såg hur enkla de var. Det var definitivt värt hela resan. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner