In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Del 15: Teknisk analys – Svängningar

Teknisk analys – SvangningarSvängningar eller ”swings” är en mycket viktig del av teknisk analys som du säkert har hört talas om. Svängningar fungerar som ett grundläggande verktyg för handeln, men vad är de egentligen? Och hur kan vi använda dem?

Vad är en svängning?

En svängning går inte att definiera med ett enkelt ord. Svängningar är prisändringar – kurvor eller vågor som skapas när en kortvarig trend ändrar riktning. När svängningar ökar och varje svängning ligger över den föregående kan vi se en ökande trend – och vice versa. Svängningar kan ses i alla tidsramar, från M1 ända upp till månadsvis.

I bilden till höger har vi markerat de här kurvorna. Det är ett system som låter oss se hur priserna på alla tillgångar, från aktier till valutapar och index, förändras. Svängningar kan alltid ses eftersom det alltid finns någon som köper eller säljer tillgångar och på så sätt skapar dem.

För att vara mer exakt: när vi pratar om svängningar pratar vi om de övre och lägre kurvorna, inte hela ”vågen”. Det kan du se i följande bild.

Teknisk analys – Svangningar

Så kan vi använda svängningar

Teknisk analys – SvangningarSom vi nämnt tidigare är svängningar en grundläggande metod som låter oss identifiera en trend. Om de ökar, d.v.s. att låga och höga svängningar växlar och att de alltid slutar vid ett högre pris, kan vi säga att priset har en uppåtgående trend.

För nedåtgående trender fungerar det på samma sätt, men åt motsatt håll – med minskande kurvor. Om svängningar inte tydligt ökar eller minskar hamnar de i ett mellanläge – då är de stagnerande. Vi kan även se att trender ändrar riktning eller fortsätter efter höjdpunkter eller att de studsar mot linjer för starkt stöd.

Teknisk analys – Svangningar

I bilden ovan kan vi se en ökande trend. När den slutar att öka och stagnerar följs det av att trenden bryts och börjar minska.

I ett nötskal

Svängningar är alltså ett enkelt sätt att identifiera ökande och minskande trender med högsta och lägsta värden. Lycka till med handeln!

Författare

Step

Mer om… Step

Jag hade velat skapa ett eget företag och tjäna pengar på det sedan jag gick i mellanstadiet. När jag gick sista året på gymnasiet började jag tänka på näthandel på allvar. Nu har jag blivit framgångsrik som handlare med binära optioner på heltid, och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner