In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Del 16: Teknisk analys – Candlesticks II

I en av våra tidigare artiklar om teknisk analys (Del 10: Teknisk analys – Candlesticks) beskrev vi hur candlesticks fungerar, med pin bars, och tre linjer. Nu ska vi ta en titt på fler typer av ljus – eller candlesticks och hur de formar mönster. Vi börjar med lite grundläggande information

Att handla med candlesticks

När vi handlar med candlesticks så handlar vi i princip med utlösningspris. Det betyder att vi håller oss till informationen i diagrammet, alltså utan indikatorer. Dock använder vi vanligtvis även trendlinjer för stöd och motstånd.

Handlare som använder utlösningspris håller sig oftast till det som enda indikator och använder inte andra indikatorer eller verktyg eftersom de endast anger vad som hänt tidigare. Då kan man tycka att den informationen är värdelös och endast distraherar en från det aktuella priset och framtida prisförändringar. Men det skiljer sig självklart från handlare till handlare.

Om vi letar efter en signal för att öppna en position kan vi titta på olika typer av ljus i diagrammet, vilket låter oss se hur priserna rör sig genom att analysera ljusen och identifiera mönster. Dessa mönster kan ge oss signaler att det är läge att öppna en position. Dock finns det även andra faktorer som vi bör ha i åtanke för att säkerställa att det är en bra signal som är värd att handla med.

Olika typer av ljus

Typer av ljus som kan bildas med en minskande trend

Typer av ljus som kan bildas med en minskande trend

Det finns dussintals, eller kanske till och med hundratals, olika typer av ljus – så många att vår teori är att ett antal av dem har hittats på bara för sakens skull. Du kan se ett antal olika ljus i bilden ovan, dock kommer vi att fokusera på ett mindre antal typer som vi ofta använder för att handla.

Morgonstjärna och aftonstjärna

En typ av ljus som vi verkligen gillar kallas för morgonstjärnan (eller morning star). Det är en typ som bildas under en nedåtgående trend. Motsatsen, aftonstjärnan (eller evening star), fungerar på samma sätt, men med en uppåtgående trend. I vilket fall är båda stjärnorna ett tecken på att priset kommer att ändra riktning.

Hur känner man igen dem?

 • Morgonstjärnan:
  • En tydlig nedåtgående trend.
  • Formen på det första ljuset är relativt lång. Det är en fortsättning på den aktuella nedåtgående trenden.
  • Det tredje ljuset visar huruvida priset har börjar stiga och bör vara hälften av det första ljuset.
 • Aftonstjärnan:
  • En tydlig uppåtgående trend.
  • Formen på det första ljuset visar på en fortsatt uppåtgående trend.
  • Det tredje ljuset visar huruvida priset har börjat sjunka och bör vara hälften av det första ljuset.

Istället för att beskriva det mer ingående kan vi helt enkelt ta en titt på ett par exempel från handelns värld. Du kan även läsa den här artikeln om candlesticks.

morgonstjarna och aftonstjarna        

Ljus i formen av morgonstjärna och aftonstjärna

Morgonstjarna Aftonstjarna

I båda exemplen ovan kan du se linjerna som låter oss identifiera när trenden kan ändra riktning. Det är en del av BERSI-strategin.

Vill du läsa mer om strategin? Ta en titt på http://bersistrategy.com.

Svartvitt mönster (piercing pattern)

Det här är ett par av ljus som kan hjälpa oss att identifiera både ökande och minskande trender. Det svartvita mönstret, som vanligtvis kallas för piercing pattern, utgörs av två ljus, och du kan se mer om det i videon nedan.

Video från IQ Option

 • Efter ett antal (minst 5) ljus i samma riktning kan vi fokusera på en serie av ljus som går i motsatt riktning. Om vi i den serien kan se minst tre ljus i motsatt riktning kan vi använda den informationen för att investera.
 • Det kan även vara en ännu starkare indikator när priset till exempel studsar tillbaka från en linje för stöd. Kom dock ihåg att kontrollera att det inte är en throwback.

Handla med ett demo-konto från IQ Option på 3 minuter.

MaklärNyttaMinsta insättningUtbetalningarRecensionSkapa Konto
IQ Option
På svenska
GRATIS DEMO-KONTO10 €Upp till 91 %*RecensionBörja Handla
*för korrekt förutsägelse
RISKVARNING: DU RISKERAR DITT KAPITAL

Författare

J. Pro

Mer om… J. Pro

Till skillnad från Stephen (den andra författaren) har jag fokuserat på webbaserade affärer på senaste tiden. Jag provade på Dropshipping på Amazon och andra sätt att tjäna pengar på nätet, men lyckades bara tjäna ett par hundra dollar på flera år. Men då fick jag upp ögonen för binära optioner och såg hur enkla de var. Det var definitivt värt hela resan. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner