In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Del 8: Teknisk Analys – Breakouts

Idag ska vi prata om breakouts. Vi ska bland annat ta en titt på vad de är, hur de kan bekräftas och var du hittar dem. Om du har frågor kan du gärna skriva dem i kommentarerna under artikeln.

Vi har flera gånger sagt att om en handlare vill öka sina vinster måste de fånga eller följa trender så snart – och säkert – de kan, och fortsätta att hålla ett öga på trenden tills de får ett tecken om att den kan vända. Trender börjar och slutar vanligtvis med en breakout av stöd och motstånd eller trendlinjer.

Vad är en breakout?

I världen av binära optioner och handel är en breakout när priset slår om – när det bryter en trend genom att öka eller minska under en period. Breakouts är vanligtvis tecken på en förändring i efterfrågan/utbud av tillgången och startar ofta en ny trend. Därför är de ett oumbärligt verktyg för alla som tar handeln på allvar.

Om en trend bryts visar det fenomenet att trenden fortfarande är aktuell, men att den troligtvis kommer att ändra riktning, och gå från en positiv till en negativ trend eller vice versa.

Dock måste vi se upp för falska breakouts som kan missleda oss.

Hur känner man igen och bekräftar en breakout?

Det första vi måste göra är att identifiera en breakout från en etablerad linje för stöd eller motstånd. En annan sak, som är lika viktig, är att vänta på bekräftelse för att säkerställa att det inte är en falsk breakout.

Teknisk Analys – Breakouts

Bild 1 – Högsta och lägsta värden

Vi börjar med att definiera ett område med stöd och motstånd (se bild 2) och de lägsta och högsta värdena (punkter A och B i bild 1). Det ger oss en standardnivå för en breakout.

Om priset flyttas bortom dessa nivåer är det en pågående breakout. I bild 2 kan du se att det definitivt inte är en falsk breakout.

Teknisk Analys – Breakouts

Bild 2: Ett område med stöd och motstånd + breakout

Dock finns det som sagt falska breakouts. Frasen används för att beskriva tillfället då priset förändras bortom högsta eller lägsta värde för motstånd och därför ser ut som en breakout. Men efter ett litet tag återvänder det (se exempel i bild 3).

Teknisk Analys – Breakouts

Bild 3: En falsk breakout

Vissa handlare bekräftar en breakout när ljuset stängs ovanför linjen för motstånd. Andra väntar på ett andra ljus. Det beror på din personlighet och dina preferenser, och vissa väntar på att priset överstiger nivån med ett visst antal pips.

En annan metod för att bekräfta en breakout är en breakout på en annan linje som är X procent från vår linje för minsta stöd. Siffran X väljs av handlaren beroende på deras preferenser, men är vanligtvis från 9 till 20.

100% är avståndet mellan det aktuella stödet till det aktuella motståndet – se bild 4.

Teknisk Analys – Breakouts

Bild 4: Exempel på den tredje metoden att bekräfta en breakout

Allt vi sett med stöd och motstånd fungerar på precis samma sätt för trendlinjer. Ta en titt på exemplet i bild 5 – verkar det tydligt?

Teknisk Analys – Breakouts4

Bild 5: Breakout identifierad med trendlinjer

Kan man förutspå en breakout?

Vi kan ofta förutspå en breakout om vi tittar på en volym-indikator (mer om det nästa gång). Om volymen ökar med trenden innebär det att trenden stärks. Om priset å andra sidan sjunker under nivån för motstånd och volymen ökar på minskande ljus och minskar på ökande ljus finns det en chans att det kommer att orsaka en breakout.

Författare

Step

Mer om… Step

Jag hade velat skapa ett eget företag och tjäna pengar på det sedan jag gick i mellanstadiet. När jag gick sista året på gymnasiet började jag tänka på näthandel på allvar. Nu har jag blivit framgångsrik som handlare med binära optioner på heltid, och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner