In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Del 12: Teknisk analys – Bekräfta vändande pristrender

I den förra artikeln tog vi en titt på hur man kan bekräfta prisändringar och vändande trender med grundläggande eller avancerade indikatorer. Om du inte har läst den än rekommenderar vi att du gör det, så att du kan lära dig grunderna innan du läser vidare.

Hur fungerar breakouts?

När man handlar med binära optioner kallas det för en breakout när priset stannar vid en viss linje (till exempel en trendlinje eller linjer för stöd eller motstånd) och efter en stund fortsätter att röra sig åt ett nytt håll jämfört med tidigare. Det är viktigt att komma ihåg att linjerna aldrig anger ett exakt värde (som 1,20322), utan ett avrundat värde, som 10 pips. Vi tog en titt på det i del 8 av våra artiklar om teknisk analys.

Det finns tre typer av breakout som kan uppstå:

  • En breakout med trenden
  • En breakout mot trenden
  • En breakout med en stagnerande trend, som endast rekommenderas för handel med korttidsoptioner
3 grundlaggande

3 grundläggande typer av breakout

Så känner du igen och bekräftar en breakout

Det är enkelt att se att en breakout kan hända. För det behöver du bara rita korrekta prislinjer. När priset kommer i närheten av till exempel 10 pips kan det då byta riktning när som helst – då kan en breakout uppstå.

Att känna igen och bekräfta en breakout och skilja den från ett falsklarm är lite svårare. Det är viktigt att känna igen falsklarm så att vi inte går med onödiga förluster – därför måste vi även göra det så snabbt som möjligt. Vi kan identifiera äkta breakouts med hjälp av två metoder – indikatorer och utlösningspriser, samt i bästa fall en kombination av båda delarna.

Falska breakouts kan röra sig i samma riktning. Om vi då antar att priset kommer att priset kommer att fortsätta i en ny riktning, till exempel nedåt, kan vi se att ljus börjar formas. Problemen uppstår när man börjar handla och priset ”ändrar sig” – att det istället för att minska börjar öka igen.

Utlösningspris

Med utlösningspris är det relativt enkelt att identifiera prisändringar.

  • En enkel metod med Teknisk analys – Candlesticks
    • Om priset når linjen för motstånd väntar vi på nästa ökning som skär linjen innan priset börjar sjunka igen. När en pin bar skapas och det följande ljuset är nedåtgående kan vi bekräfta en prisförändring.
pinbar

Enkel förhandstitt av pin bar

  • En enkel metod med pullback (du kan läsa mer om pullback i kommande artiklar)
    • Priset korsar linjen (i bilden kan du se en Fibonacci-linje på 61,8%). Efter ett par ljus återgår priset till samma linje. Då behöver vi bara ett ljus som rör sig i den nya prisriktningen för att bekräfta att trenden ändrat riktning.
Pullback

Pullback

Vi nöjer oss med de här två metoderna för idag, eftersom de är de mest populära. Hör gärna av dig i kommentarerna om du har några frågor!

Författare

Step

Mer om… Step

Jag hade velat skapa ett eget företag och tjäna pengar på det sedan jag gick i mellanstadiet. När jag gick sista året på gymnasiet började jag tänka på näthandel på allvar. Nu har jag blivit framgångsrik som handlare med binära optioner på heltid, och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner