In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Mining av kryptovalutor är inte vad det en gång var…

Som du kanske redan vet så fungerar kryptovalutor genom en blockkedja, vilket är en plattform som måste ”brytas”, vilket kallas för mining. Strömmen som ett Bitcoin-nätverk använder varje år är detsamma som hela Slovakiens åtgång, vilket är 27,89 TWh, en siffra som växer varje månad. Ökande kostnader på grund av all strömm som krävs i ett expanderande nätverk måste logiskt sett påverka dess mining. Det ska vi ta en närmare titt på nu.

Hur fungerar mining av kryptovalutor?

Om du är intresserad av att bryta kryptovalutor genom mining så krävs det självklart en hacka. I det här fallet så är det din dator. Dock är tiderna då det gick att mina kryptovalutor från hemmadatorn svunna. Numera krävs marknadens bästa grafikkort för att göra det, så om du tänkte mina ett par bitcoins med en vanlig dator så kommer det tyvärr inte att gå.

För den som fortfarande är intresserad av mining så kan USB-miners vara ett praktiskt verktyg. De har en hashrate som visas i hash/sek och som avgör kapaciteten på ett grafikkort eller en processor. I skrivande stund har Bitcoin-nätverket en total kapacitet på 10,1 EH/s (en triljon bytes).

antminer

En välkänd mining-maskin, Antminer S9

Mining innebär att man utför en matematisk åtgärd som miner, för att verifiera att nätverkets transaktioner är korrekta. Målet med ett decentraliserat nätverk såsom de nätverk som kryptovalutor använder är att man inte kan använda dubletter av en bitcoin under en transaktion. Varje transaktion innehåller därför en digital signatur, en tidsstämpel, hash-funktionalitet och all relevant information, såsom beloppet som skickas.

Med hjälp av en algoritm så kan miners hitta korrekt hash – en siffra – som identifierar det angivna blocket i blockkedjan. Ett block kan innehålla flera transaktioner med en gräns som angivs av blockets storlek (för bitcoin ligger den gränsen på 1MB, en gräns som angavs av Satoshi år 2010 för att förebygga hackning). Just den här gränsen, och huruvida man bör öka eller ta bort den, är just nu ett hett debattämne inom krypto-cirklar.

Miners får bitcoins som ersättning för att de upplåter sin datakapacitet och bekräftar systemets block. Just nu betalas det ut 12,50 BTC per block som har minats. Efter 210 000 block så halveras ersättningen, vilket förväntas ske inom ungefär tre år.

Är mining värt mödan?

När man tar en titt på siffrorna så kan man säkert undra om det lönar sig med mining. Svaret på den frågan? Nej, det gör det inte. Att mina kryptovalutor är otroligt krävande när det kommer till hårdvara, och strömmen som krävs kombinerat med de låga ersättningarna gör att man går förlust. Det går enkelt att räkna ut det med hjälp av specifika räknare som finns på nätet. Konkurrensen bland miners är även hård, och att hitta rätt hash kan ta upp till ett år. Som tur är finns det en lösning, som kommer från Tjeckien.

År 2010 grundade Marek Palatinus nämligen en mining-pool som kallas för Slush, för att integrera individuella miners och deras datakapacitet för att maximera deras chanser att identifiera och bekräfta ett block. När de gör det så delas vinsten upp beroende på hur mycket de har bidragit med. Numera finns det hundratals team av den här typen, och de största är Slush, AntPool, F2Pool, BitFury, BW.COM, BTCC Pool, ViaBTC, GBMiners, BTC.com och BitClub Network.

bitcoin-com-pool

En bitcoin-farm som används i USA

Att kollektivt mina, vilket kallas för cloud-mining, betyder att man kan köpa en viss andel av en hashrate för att automatiskt bli belönad med BTC. Det betyder att man inte måste köpa hutlöst dyra hårdvarukomponenter. Istället kan man för en bråkdel av summan som skulle krävas för det köpa en del av en existerande mine – eller ”gruva”. Dock är det en bransch som du inte bör lita blint på. Vet du vad ett Ponzibedrägeri är?

Det finns tyvärr gott om bolag som erbjuder cloud-mining som inte är mer än vanliga Ponzibedrägerier och som inte minar något alls. Den typen av bolag tar och tar från sina investerare, tills deras verksamhet kollapsar. Det går dock att undvika den fallgropen, till exempel med pålitliga bolag som Genesis Mining eller Hashing24. Men kom ihåg att det aldrig kan vara 100% säkert med cloud-mining, och du bör alltid vara på din vakt. Är du trots det intresserad av att mina kryptovalutor? Då har vi en idé:

Mining av andra kryptovalutor än bitcoin

Infrastrukturen för Ethereum, Litecoin, Monero, Dash, Zcash och andra kryptovalutor är mindre utvecklade än bitcoin, och är därför mer lönsamma för den som är intresserad av mining. Du hittar all information om de olika kryptovalutorna, hur mining av dem fungerar och hur effektivt det är här. Kom ihåg att värdet på de här andra kryptovalutorna antagligen kommer att växa, och att reglerna för att mina dem kan variera något från valuta till valuta.

I ett nötskal: Så vitt vi vet så lönar det sig inte längre att mina bitcoin, oberoende av hur mycket eller litet mining man gör. Det enda alternativet är att mina andra kryptovalutor, eller att satsa på cloud-mining. Det kommer vi att ta en närmare titt på nästa gång.

Författare

J. Pro

Mer om… J. Pro

Till skillnad från Stephen (den andra författaren) har jag fokuserat på webbaserade affärer på senaste tiden. Jag provade på Dropshipping på Amazon och andra sätt att tjäna pengar på nätet, men lyckades bara tjäna ett par hundra dollar på flera år. Men då fick jag upp ögonen för binära optioner och såg hur enkla de var. Det var definitivt värt hela resan. Fler inlägg…

One Response to “Mining av kryptovalutor är inte vad det en gång var…”

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner