In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Del 16: MetaTrader 4 – Installera MT4 på Mac

MacUnder den senaste tiden har vi fått en hel del kommentarer och e-mails med frågor från Apple-användare. De undrar till exempel: Hur installerar man MetaTrader 4 på Mac? och Installationen av MT4 fungerar inte. Är det för att jag använder en MacBook?

Vi använder inte själva några Apple-enheter, så vi var osäkra på hur vi kunde svara på deras frågor. Men så fick vi chansen att installera MT4-mjukvaran på en MacBook. Det betydde att vi kunde skapa den här korta guiden för att visa alla Mac-användare hur det fungerar.

Hur gör man för att installera MT4 på Mac?

För att installera MT4 på en Mac går det bra att följa instruktionerna på metatrader.com, som finns på engelska. Om du kan läsa dem på engelska rekommenderar vi att du gör det, eftersom de har en guide som är mycket mer detaljerad än den här. Dock är vår egna metod enklare, även om den medför en mindre hake. Läs visare för mer information…

Det kan vara lite krångligt att installera MT4 på Mac, och det betyder att många nybörjare kan komma bort på vägen. Då är det bra med en guide, eller att be någon som kan lite mer om teknologi.

Installera MT4 på Mac – En guide

  • 1. Precis som med Windows bör du börja med att skapa ett gratis DEMO-konto hos en Forex-mäklare som XM. Det kan du göra här: Skapa ett demo-konto för MT4. Det enda du behöver dina riktiga uppgifter för är din e-mailadress, allt annat kan du hitta på om du inte vill ange dina personuppgifter. Se bara till att komma ihåg ditt lösenord.
  • 2. Klicka på det e-mail du fått för att verifiera ditt konto. När du kan se den gröna knappen, välj versionen av MT4 för MAC och ladda ner den. Installera mjukvaran.
  • 3. När du har installerat programmet kommer du att kunna se en ikon för MT4 (precis som på en PC).
I vissa fall kan din Mac varna dig, eller förhindra att du kör installationsfilen. I så fall måste du tillåta att den körs, eller gå till dina inställningar och tillåta att datorn öppnar programvara från alla sidor. När du har slutfört installationen kan du ändra den inställningen igen (för att vara på den säkra sidan och skydda dig från skadlig programvara).
  • 4. Kör det installerade programmet. Hittills är allting ganska enkelt. Välj DEMO-servern i listan av servers som visas på skärmen. Ange ditt ID (det får du i ett e-mail) och ditt lösenord.
MetaTrader4

MT4 på en Mac

Problem med att kopiera filer

Att ladda ner MT4 på det här sättet fungerar, men som vi nämnde tidigare så har det en liten hake. Det går nämligen inte att komma åt programmets ”data folder”, vilket betyder att du inte kan köra indikatorer eller mallar som du har skapat eller laddat ner.

mac - mt4För att lösa det problemet måste du ta ett extra steg. Det kommer inte att gå att klicka på File -> Open data folder i skärmens övre vänstra hörn. Istället måste du:

  • 1. Öppna Finder och hitta dina applikationer
  • 2. Ctrl-klicka (eller högerklicka) på loggan för XM MT4
  • 3. Välj val 2 i menyn för att visa paketets innehåll
  • 4. Klicka fram …. C ->Programfiler -> XM MT4
  • Då kommer du till mappen med data. Kopiera alla mallar där och lägg dem i templates. Kopiera sedan alla indikatorer och lägg dem i MQL -> Indicators.

Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig med att installera MT4 på Mac. Om du stöter på några problem, hör gärna av dig i kommentarerna under artikeln. Det kanske även finns andra som letar efter svar på samma frågor, eller som till och med har svar på dem!

Författare

J. Pro

Mer om… J. Pro

Till skillnad från Stephen (den andra författaren) har jag fokuserat på webbaserade affärer på senaste tiden. Jag provade på Dropshipping på Amazon och andra sätt att tjäna pengar på nätet, men lyckades bara tjäna ett par hundra dollar på flera år. Men då fick jag upp ögonen för binära optioner och såg hur enkla de var. Det var definitivt värt hela resan. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner