In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Del 8: MetaTrader 4 – Att jobba med grafik i MT4

Ända sedan vi började lägga upp artiklar om trendlinjer (hur man använder trendlinjer, exempel på trendlinjer etc.) har vi fått fler frågor som Hur ritar man en trendlinje? Kan man rita direkt i MT4? Därför har vi skrivit den här artikeln som del av vår serie om MetaTrader 4. Nu ska vi ta en titt på att jobba med grafik i MT4 och hur du ritar, raderar eller redigerar dina mallar.

Så redigerar du diagram för smidig handel med binära optioner

Det första och viktigaste att tänka på är att du behöver ett diagram som du förstår dig på. Om du laddar ner en mall från någon sida på nätet kan den visserligen fungera, men var inte rädd för att justera den så att den passar dina behov.

Högerklicka i diagrammet (inte på en indikator) för att se egenskaperna (Properties), vilket öppnar ett fönster (bild 1).

Diagrammets egenskaper

Bild 1: Diagrammets egenskaper

Här kan vi se en förhandstitt på hur diagrammet kommer att se ut när vi bekräftat ändringarna.

Till höger kan du se valen som ändrats. Nu ska vi ta en titt på vad du kan justera, även om det mesta endast kräver lite vanligt förnuft.

 • Bakgrund/background: Ändrar bakgrundens färg.
 • Förgrund/foreground: Ändrar färgen på etiketterna för axlarna, till exempel tid och pris.
 • Rutmönster/grid: Ändrar färgen på rutmönstret. Ärligt talat rekommenderar vi inte den funktionen, den verkar mest vara i vägen.
 • Stigande/bar up: Kontur och veke på stigande ljus.
 • Minskande/bar down: Kontur och veke på minskande ljus.
 • Stigande ljus/bull candle: Färg på stigande ljus.
 • Minskande ljus/bear candle: Färg på minskande ljus.
 • Linje/line graph: Ändrar färgen på linjen om du valt den typen av graf istället för candlestick chart.
 • Volym/volume: Ändrar färgen på volymlinjer.
 • Ask line och stop level behöver vi inte i det här läget.

Nu när du vet hur du justerar diagrammet är det enklare att använda. Då tar vi en titt på några av de integrerade verktygen för att rita med MT4.

Verktyg for att rita

Bild 2: Verktyg för att rita

 • Det första verktyget är den lodräta linjen. Den ser helt enkelt ut som en vanlig linje som du kan placera var du vill. Vi använder den mest för att markera ljusen som vi handlat med och deras utgångstider.
 • Det andra verktyget är den vågräta linjen. Den är en enkel horisontal linje som inte kan vändas eller vridas. Den använder vi mest för att markera lösenpriset för att veta om vi vill handla eller ej. Linjen passar även för att hitta stöd/motstånd. Du kommer att kunna läsa mer om det i våra artiklar om teknisk analys.
 • Nästa verktyg är vår favorit – trendlinjen. När du har valt den kan du klicka var som helst i diagrammet och dra – det skapar en halv linje som automatiskt fäster vid de närmaste vekarna.
 • De nästa två verktygen används för att rita längdriktiga projektioner och Fibonacci-linjer. Dem pratar vi mer om i våra kommande artiklar om teknisk analys.
 • De nästa 2 verktygen används för text, men de är inte särskilt viktiga.
 • Det sista verktyget låter dig infoga ett antal symboler, som pilar, prisetiketter och tummen upp.

Nu borde det vara mycket lättare att se hur verktygen fungerar. Om du fortfarande är osäker, prova på! Det kan inte gå fel, och plattformen är mycket intuitiv, vilket gör det hela mycket enklare. Att prova på är väl ändå bästa sättet att lära sig – hur tror du annars att vi lärt oss allt?

Författare

Step

Mer om… Step

Jag hade velat skapa ett eget företag och tjäna pengar på det sedan jag gick i mellanstadiet. När jag gick sista året på gymnasiet började jag tänka på näthandel på allvar. Nu har jag blivit framgångsrik som handlare med binära optioner på heltid, och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner