In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

IOTA, en populär kryptovaluta – Kommer tillväxten att hålla i sig?

IOTAIOTA är en kryptovaluta som skapats för Sakernas internet (the Internet of Things). Med hjälp av DAG-teknik (som ibland kallas för TANGLE) istället för den klassiska blockkedjan som kryptovalutor som bitcoin använder så kan IOTA erbjuda gratis transaktioner. Eftersom alla som har IOTA-protokollet kan bekräfta transaktionerna så krävs det inte heller några miners för nätverket.

Föra att göra en transaktion med IOTA krävs det att man validerar två andra transaktioner, vilket betyder att man inte måste vänta på systemet. Fördelen med IOTA är att hastigheten för transaktioner över nätverket ÖKAR när antalet användare ökar. IOTA är ett peer-to-peer-nätverk som utformats för enheter på Sakernas internet. Målet är att erbjuda säker kommunikation och överföring av värde snabbt och gratis, och att se till att varje enhet som är kopplad till nätverket är effektiv och säker.

IOTAs pris

I juli år 2017 meddelade Bitfinex att de stöder IOTA och att man kunde handla med kryptovalutan. Den 13 juli 2017 var en MIOTA värd 0,5 USD (när man handlar med IOTA så görs det i miljoner IOTA, d.v.s. MIOTA). Därför visas priset för 1 000 000 IOTA-tokens som 1 MIOTA.

Efter att IOTA gick ut med nyheterna om sitt samarbete med Microsoft och Samsung för att skapa en data-marknadsplats växte marknadsvärdet till 12 biljoner dollar. Onsdagen den 6 december 2017 nådde priset det högsta värdet någonsin: 5,5 USD.

I skrivande stund ligger värdet för en MIOTA på runt 2 USD och det är en av krypto-marknadens topp tio tillgångar (efter Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash och andra). Under ett kort tag gick valutan till och med om Ripple, men detta varade bara i ett par dagar innan Ripple återhämtade sig med en otrolig ökning på 400%.

Kommer IOTA att fortsätta att växa? Läs vidare…

IOTA: Historia och evolution

IOTAs utveckling började år 2015, då den lanserades som en ”tredje generationens kryptovaluta” av David Sonstebo. I slutet av det året hade alla tokens nått marknaden. Under de kommande åren och fram till år 2017 så användes de för beta-test, och det ryktas att det var communityn som fick alla tokens, medan utvecklarna blev utan. Det är den communityn som har skapat the IOTA Foundation, en ideell organisation med huvudkontor i Tyskland.

Enligt experterna så kommer nätverket att nå 50 biljoner uppkopplade enheter under de kommande åren. Det är en typ av nätverk som passar perfekt för IOTAs ursprungliga mål: att skapa ett sätt att föra över data. Den informationen går inte att sära från nätverket, och användarna behöver den inte heller för att använda nätverket. Det finns 2 779 530 283 tokens i omsättning. Det är en siffra som inte är föränderlig, och som kommer att vara konstant även i framtiden.

Antalet enheter som använder systemets tokens ökar, vilket i sin tur driver efterfrågan och priset på IOTA som tillgång.

Det är gratis att skicka och ta emot IOTA

I skrivande stund så finns det ingen annan kryptovaluta vars största styrka är mikro-transaktioner. När dessa mikro-transaktioner (alltså mindre transaktioner) hade skapats av IOTAs utvecklare så blev de en del av nätet. År 2016 så gjorde Outlier Ventures Capital en enorm investering i projektet.

En stor fördel med IOTA som kryptovaluta är att den inte tar ut kostnader, oberoende av hur stor eller liten transaktionen är. Nätverkets noder motiveras att skapa och bekräfta transaktioner för andra noder eftersom de måste göra detta för att göra egna transaktioner. För att förhindra attacker från hackare och spam så använder systemet ett system som godkänner transaktioner beroende på deras ”vikt”. Denna vikt räknas ut med hjälp av hur mycket arbete som investeras av varje nod i transaktionen.

Till skillnad från andra kryptovalutor så har IOTAs fokus alltid legat på Sakernas internet. Det är ett globalt koncept som inkluderar nätverkskomponenter som vitvaror, bilar och andra maskiner som kan kommunicera och utbyta information och som går att kontrollera på distans.

iota-reddit

Du kan hitta mer användbar information om IOTA på Reddit eller IOTA Forum.

Hur och var kan man köpa IOTA?

Precis som med andra digitala valutor så går det att handla med IOTA-tokens på digitala marknadsplatser. IOTA är en mindre välkänd kryptovaluta jämfört med jättar som bitcoin, vilket betyder att det är svårare att köpa den. Det medför även en mer komplicerad process för att köpa tokens och för att förvara dem, eftersom utbudet av digitala plånböcker som stöder IOTA är mycket begränsat.

Du kan hitta en lista på marknadsplatser som erbjuder IOTA här. Vi använder själva Bitfinex och Binatex, och är nöjda med dem. Alla våra egna mynt ligger nu på ett Bitfinex-konto, där det går att föra över dem till nya elektroniska plånböcker.

IOTA-plånböcker

I november 2017 ökade priset för IOTA kraftigt – tio gånger om – vilket följdes av en minskning. I slutet av den mycket flyktiga perioden stabiliserades priset på cirka 3 USD per MIOTA.

Anledningen till att många tidigare valde att sälja sina MIOTA är att systemet inte var perfekt. Transaktionerna fastnade ofta under ett par dagar, och det verkade inte som att en IOTA-plånbok var inom sikte. Men ett par veckor efter den stora prisökningen, och när the IOTA Foundation hade etablerats, så skapades den första fungerande IOTA-plånboken. Du kan hitta mer information om den här.

IOTAs framtid

Vad tror du om IOTA? Lämna en kommentar nedan!

Vi tror att IOTA är banbrytande teknik som kommit lite innan sin tid. Därför går det inte att helt uppskatta eller använda dess potential än. Dock så arbetar utvecklare på förbättringar, främst från bolag som samarbetar med IOTA, som Microsoft, Samsung och BOSCH.

Vi använder själva IOTA och fortsätter att köpa nya tokens – vi tror nämligen att det kommer att gå att handla med en MIOTA för runt 50 USD inom en relativt snar framtid.

Författare

J. Pro

Mer om… J. Pro

Till skillnad från Stephen (den andra författaren) har jag fokuserat på webbaserade affärer på senaste tiden. Jag provade på Dropshipping på Amazon och andra sätt att tjäna pengar på nätet, men lyckades bara tjäna ett par hundra dollar på flera år. Men då fick jag upp ögonen för binära optioner och såg hur enkla de var. Det var definitivt värt hela resan. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner
TOPlist