In the European Economy Area, binary and digital options are only offered and advertised to professional traders. If you are not a professional trader, you can not trade binary and digital options.

Del 1: Ekonomisk förvaltning – Säkring

En av de mest intressanta strategierna för ekonomisk förvaltning som används av många, om inte de flesta, framgångsrika handlarna kallas för säkring. Det är, som namnet antyder, en försäkring för handeln som antingen dubblar vinsten eller minskar förlusten.

Vad är säkring?

Säkring, i ett nötskal, är utförandet av en andra handel i motsatt riktning från den första. Om din ursprungliga position går med vinst kan du alltså ha två aktiva positioner samtidigt med samma utgångstid. Om den ena handeln misslyckas blir den andra vinstdrivande.

Låt oss tänka oss att du har en CALL-option på 30 minuter. Efter 15 minuter märker du att priset visserligen stiger, men att det verkar som att det kommer att sjunka och göra att du går med förlust. Om du vill säkra positionen köper du då en PUT-option på 15 minuter (tiden som är kvar på den ursprungliga optionens utgångstid).

Det betyder att om priset plötsligt börjar falla och den första handeln går med förlust så får du ändå en VINST från den andra handeln, vilket minskar förlusten. Verkar det logiskt? Vi kan använda oss av ett par exempel.

Exempel

Nedan kan du se exempel på alla möjliga resultat.

Dubbel vinst

Ekonomisk forvaltningVi köper en CALL-option klockan 12:00. Positionen har en utgångstid klockan 12:30 och ett lösenpris på 1.2500 för 10$ samt en vinstandel på 80%.

  • Klockan 12:15 kontrollerar vi positionen och märker att handeln går väl. Men vi kan också se att grafen sakteligen sjunker. Då beslutar vi oss för att använda säkring. Vi köper en PUT-option med utgångstid klockan 12:30 för 10$ med en vinstandel på 80%.
  • Priset gick ner, precis som vi förmodat, men som tur var inte med så mycket. Vi gick med vinst på båda positionerna och kammade hem 36$.

En vinst

Ekonomisk forvaltningVi köper en CALL-option klockan 12:00. Positionen har en utgångstid klockan 12:30  och ett lösenpris på 1.2500 samt en vinstandel på 80%.

  • Klockan 12:15 kontrollerar vi positionen och märker att handeln går väl. Men vi kan också se att grafen sakteligen sjunker. Då beslutar vi oss för att använda säkring. Vi köper en PUT-option med utgångstid klockan 12:30 för 10$ med en vinstandel på 80%.
  • Priset gick dock oväntat upp – vi vann på den ena positionen men inte den andra och fick en förlust på 2$.

Vi kan även se samma situation här:

Ekonomisk forvaltningVi köper en CALL-option klockan 12:00. Positionen har en utgångstid klockan 12:30  och ett lösenpris på 1.2500 samt en vinstandel på 80%.

  • Klockan 12:15 kontrollerar vi positionen och märker att grafen sjunker. Då beslutar vi oss för att använda säkring. Vi köper en PUT-option med utgångstid klockan 12:30 för 10$ med en vinstandel på 80%.
  • När handeln avslutas har priset sjunkit lägre än värdet på vår första option – endast den andra var framgångsrik och vi fick en total förlust på 2$.

När passar säkring?

Strategin fungerar endast när optionen går med vinst i början. Om den inte gör det finns det tyvärr inte så mycket vi kan göra åt saken, men om du tjänar pengar kan du säkra vinsten – eller till och med dubbla den.

Om priset å andra sidan skjuter i höjden precis efter att du skapat den första positionen och det inte verkar troligt att det kommer att återgå innan sluttiden är säkring antagligen inte den bästa strategin.

Sammanfattning

Säkring kan inte användas som en fristående strategi. Men om du redan har en strategi är säkring ett utmärkt verktyg i nödfall. När vi bestämmer oss för att säkra en option på 10$ kan vi endast förlora 2$ – men vinna 16$. Ganska bra, eller hur?

Ekonomisk forvaltning

Författare

Step

Mer om… Step

Jag hade velat skapa ett eget företag och tjäna pengar på det sedan jag gick i mellanstadiet. När jag gick sista året på gymnasiet började jag tänka på näthandel på allvar. Nu har jag blivit framgångsrik som handlare med binära optioner på heltid, och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter. Fler inlägg…

Kommentera

Allmän riskvarning:
De finansiella produkterna som erbjuds av företagen på sidan medför hög risk och kan resultera i att du förlorar ditt kapital. Du bör aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora.
Copyright © 2022. All Rights Reserved. Binära Optioner